Iš šešėlinės rinkos antrąkart šį mėnesį išimtas įspūdingas kiekis alkoholio | Kas vyksta Kaune

Iš šešėlinės rinkos antrąkart šį mėnesį išimtas įspūdingas kiekis alkoholio

Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai kovo pabaigoje atlikę kratas aptiko didelį kiekį nelegalaus alkoholio ir elektoninių cigarečių bei kuro. Šį mėnesį tai jau antras tokio masto nelegalaus alkoholio ir tabako išaiškinimas.

Kovo 23-24 dienomis Kaune policijos pareigūnai tikrindami informaciją, jog galimai neteisėtai, neturint licencijos, leidimo, organizuojamas akcizais apmokestinamų prekių – stipriųjų alkoholinių gėrimų nepaženklintų lietuviško pavyzdžio prekių ženklais, sandėliavimas bei prekyba Kauno mieste, Kauno, Kaišiadorių ir Vilniaus rajonuose atliko kratas, kurių metu rastas nelegalus alkoholis, elektroninės cigaretės ir didelis kiekis kuro.

Kaip rašoma Kauno apskr. VPK pranešime žiniasklaidai, į šešėlinę rinką nepateks beveik 4000 litrų silpnųjų ir stipriųjų alkoholinių gėrimų, kurie nebuvo pažymėti Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka, daugiau nei 500 vnt. elektroninių cigarečių bei 280 vnt. skysto tabako.

Nelegalus alkoholis / Kauno apskr. VPK nuotr.

Kratų metu rasta ir apie 4100 litrų dyzelinio kuro. Įtarimai pareikšti dviem Kauno ir Kauno rajono gyventojams (g. 1968 m.; g. 1974 m.).

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199-2 str. 1 d. ir 2 d. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA