Dėl šildymo kompensacijų Kauno savivaldybėje dar neišnagrinėta penktadalis prašymų | Kas vyksta Kaune

Dėl šildymo kompensacijų Kauno savivaldybėje dar neišnagrinėta penktadalis prašymų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šildymo sezonui artėjant į pabaigą, akivaizdu, kad ne visi nepasiturintys gyventojai spės pasinaudoti valstybės skirta kompensacija, mokėdami už šilumą. Nes, kaip šį pirmadienį per LRT radiją kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Erika Kačiulienė, dar „neapdorota” (neišnagrinėta bei neįsitikinta, ar kompensacija apmokant būsto šildymą bei karštą vandenį priklauso, ar ne) 20 procentų visų gautų prašymų.

Iš viso dėl tokios kompensacijos į antrojo pagal didumą Lietuvos miesto savivaldybę kreipėsi 45 tūkstančiai kauniečių. Anot vienos iš „Kas vyksta Kaune” skaitytojų, savo būstą šildančios dujomis, kompensacijos ji laukia nuo lapkričio. Kai tuo tarpu atskirai gyvenantys jos artimieji, kurie naudojasi savivaldybės įmonės „Kauno energija” paslaugomis, kompensaciją jau gauna.

Savivaldybės administracijos teigimu, 2022 metais labai išaugus kuro kainoms, visoje šalyje labai padidėjo centralizuotai tiekiamos šilumos kainos. Tačiau, Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) paskelbtais duomenimis, pernai, kaip ir 2021 metais, mažiausiai tarp Lietuvos miestų už šilumą mokėjo savivaldybei pavaldžios AB „Kauno energija” aptarnaujami vartotojai.

Tai lėmė efektyvus šilumos tiekimo įmonės valdymas ir laiku atliktos investicijos, leidusios suvaldyti kainų kilimą. Nespėjusieji iki šiol pasinaudoti šildymo kainos kompensacija, gaus sąskaitas su pliuso ženklu, tad būsimą šildymo sezoną jų mokėjimai šilumos tiekėjams gali būti kurį laiką pastebimai mažesni.

P.s. telefonu pasidomėjus, kiek iš viso prašymų dėl kompensacijų už šilumą Kaune nuspręsta šiemet netenkinti, p. E. Kačiulienė pasiteiravo, ar portalo „Kas vyksta Kaune” žurnalistė suderino klausimą su savivaldybės informacijos skyriumi.

Pasirodo, jei nesuderini, tai be šio tarpininko ji, būdama ne kokio privataus prekybos centro darbuotoja, bet atsakinga valstybės tarnautoja ir gaudama atlyginimą iš mokesčių mokėtojų sudėto biudžeto, neturi teisės visuomenės informavimo priemonės atstovui savarankiškai teikti jokios informacijos apie skyriaus, kuriam vadovauja, darbą…

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA