I. Šimonytė apie dalyvavimą prezidento rinkimuose: kol kas mano atsakymas, kad aš nesakau ne | Kas vyksta Kaune

I. Šimonytė apie dalyvavimą prezidento rinkimuose: kol kas mano atsakymas, kad aš nesakau ne

ELTA 2023/03/27 10:14
Ingrida Šimonytė / DELFI nuotr.

Premjerė Ingrida Šimonytė kol kas tikina nesakanti „ne“ dalyvavimui artėjančiuose prezidento rinkimuose.

„Į šitą klausimą kol kas mano atsakymas yra, kad aš nesakau ne“, – LRT radijui pirmadienį teigė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad 2019 metais vykusių prezidento rinkimų antrajame ture I. Šimonytė pralaimėjo dabartiniam šalies vadovui Gitanu Nausėdai.

Prezidento rinkimai įvyks 2024 metų gegužės mėnesį.

I. Šimonytė įvertino prezidento kritiką Vyriausybei

Premjerė I. Šimonytė tikina nenorinti komentuoti prezidento Gitano Nausėdos kritikos Vyriausybės atžvilgiu, nes, pasak jos, tokiuose viešuose debatuose nėra daug turinio.

Visgi ministrė pirmininkė svarsto, kad pastaruoju metu padažnėję šalies vadovo kritiški pasisakymai Ministrų Kabineto atžvilgiu gali būti strateginė G. Nausėdos rinkiminės kampanijos dalis artėjančiuose prezidento rinkimuose.

„Man atrodo, mūsų viešoje erdvėje labai daug yra tokio turinio, kuris yra be turinio. Ir tas turinys yra toks, kad vienas pasakė, kitas atsakė, trečias rėžė, ketvirtas tėškė, penktas kirto, šitas kibo į atlapus ir t.t. Nors iš tikrųjų niekas nei mušasi, nei kažkokios agresijos labai didelės yra. Bet iš tų komentarų tiesiog pasidaro toks kaltūnas, kur nežinau, kokia jo vertė yra“, – LRT radijui pirmadienį teigė I. Šimonytė.

Premjerė prezidento kritiką Vyriausybei sieja su artėjančiais prezidento rinkimais. Pasak jos, tai gali būti G. Nausėdos rinkiminės kampanijos dalis.

„Tai turbūt susiję ir su artėjančiais prezidento rinkimais, nes aš truputį įtariu, kad tų komentarų daugės artėjant prezidento rinkimams. Galbūt čia tokia gali būti ir rinkiminė strategija, kad kritikuoti Vyriausybę visada yra labai, labai patogu iš tos pozicijos, kai atsakomybę galima kitiems suteikti, o už gerus darbus galima nuopelnus bandyti pasidalinti“, – sakė I. Šimonytė.

„Tai dėl to, aš manu, geriau reikia kalbėti apie tai, ką Vyriausybė daro, arba kokie yra Vyriausybės planai negu apie tai, kas kur ką sako. Nu sako, tai sakom aš tiesiog sakysiu savo ir tiek“, – pridūrė ji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA