Patarimai, kaip išrinkti dviratį paaugliui | Kas vyksta Kaune

Patarimai, kaip išrinkti dviratį paaugliui

Organizatorių nuotr.

Atžalos pakankamai anksti išmoksta važiuoti su dviračiais, tačiau jiems augant, reikia pagalvoti apie naujas transporto priemones. Jei Jūsų vaikai pasiekė paauglystės etapą, pokyčiai bus neišvengiami: anksčiau naudotas dviratukas jiems bus ir per mažas, ir pernelyg vaikiškas. Norėdami įtikti įnoringiems paaugliams, rinkdami jiems dviratį, turėtumėte atsižvelgti į žemiau pateiktus patarimus.

Apsispręskite dėl dviračio tipo

Pirmiausiai turėtumėte išsiaiškinti, kokiais keliais dažniausiai važinės jaunuoliai – pagal tai išrinksite jiems labiau tinkantį dviračio tipą. Jei gyvenate netoli miškelio, o paauglys nevengia sudėtingesnių trasų, verta pagalvoti apie joms pritaikytą kalnų dviratį.

Tačiau jeigu bus važinėjama lygiomis, asfaltuotomis gatvėmis, labiau tiks komfortiškoms kelionėms skirti miesto dviračiai. Galima rinktis ir hibridinius dviračius, kurie tiks pačioms įvairiausioms trasoms. Jaunuolių dėmesį taip pat gali atkreipti BMX dviračiai, kurie yra skirti lenktynėms, triukams ir kitiems kvapą gniaužiantiems nuotykiams.

O jeigu paaugliui reikia važiuoti ilgesnius atstumus ir kartais norisi papildomos pagalbos, puikiai pasitarnaus elektrinės transporto priemonės.

Parinkite tinkamą dydį

Siekiant, kad atžalų kelionės dviračiu būtų kupinos komforto, ypač svarbu pasirinkti tinkamą šių transporto priemonių rėmo dydį, kuris priklauso nuo jų ūgio. Internete galima rasti įvairiausių lentelių, kuriose yra nurodomas rėmo dydis pagal vidinį kojos ilgį, tačiau prie kiekvienos transporto priemonės gamintojai pateikia ūgio rekomendacijas, tad Jums beliks į jas atsižvelgti. Ūgis dažniausiai yra pateikiamas intervalais, tad nereikėtų pirkti dviračio „ant išaugimo“ – svarbu, kad jaunuoliai reguliuodami vairo ir sėdynės padėtį jau dabar galėtų atrasti tinkamą poziciją. Pravartu atsižvelgti ir į tai, ar dviratis bus skirtas merginai, ar vaikinui: moteriški jų modeliai neretai turi kiek žemesnį skersinį.

Pasidomėkite pagrindinėmis charakteristikomis

Tam, kad geriau galėtumėte suprasti dviračio galimybes, turėtumėte paanalizuoti šias specifikacijas:

· Pavaros. Kuo jų bus daugiau, tuo lengviau paaugliai įveiks skirtingo sudėtingumo maršrutus. Tačiau didesnis pavarų skaičius turės įtakos didesniam transporto priemonės svoriui.

· Ratai ir padangos. Didesni ratai yra stabilesni, tinkantys ilgiems ir sudėtingiems pasivažinėjimams – tą patį galima pasakyti ir apie padangų storį.

· Stabdžiai. „V-brake“ tipo stabdžiai yra paprasti, pigūs ir lengvi, o būgniniai – atsparesni ir patikimesni, tačiau brangesni ir sunkesni. Taip pat galima rasti diskinius, kurie neapvils net ir sudėtingiausiomis sąlygomis.

· Rėmo medžiagos. Aliuminis garsėja dėl lengvumo, tvarumo ir geros kainos, plieninis yra sunkesnis, tačiau stipresnis ir patikimesnis, o anglies pluoštas apjungia jų privalumus ir dėl to reikalauja kiek didesnių išlaidų.

Pasitarkite dėl dizaino

Nors Jums dviračio išvaizda gali pasirodyti ne tokia ir svarbi, galite būti tikri – paaugliai dėl šio klausimo turės visiškai kitokią nuomonę. Dėl to geriausia dizainą leisti išsirinkti jiems patiems: dabar prekyboje galima rasti pačių įvairiausių atspalvių, tad net ir nepaaukojant saugumo ar komforto pavyks atrasti žaviai atrodančią transporto priemonę. Drauge galite panagrinėti ir papildomus privalumus, nuspręsdami, kurie iš jų iš tiesų bus reikalingi.

Atkreipkite dėmesį į gamintoją

Galbūt prekinis ženklas nebus aktualus paaugliams, tačiau atkreipę į jį dėmesį, Jūs galėsite įsitikinti šių transporto priemonių patikimumu ir sužinoti pagrindines jų ypatybes. Pavyzdžiui, itin palankiai yra vertinami Cube dviračiai, kurie giriami dėl aukštos kokybės, patikimumo ir kruopščiai apgalvotų sprendimų. Tačiau apsižvalgę Pigu.lt el. parduotuvėje, dėmesio vertų kompanijų rasite ir daugiau.

Atsižvelgę į visus šiuos patarimus, turėtumėte pakankamai lengvai išrinkti paaugliui tinkantį dviratį. Geriausia, jei tai bus bendras komandinis darbas – tuomet paieškų rezultatai būsite patenkinti ir Jūs, ir vaikai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA