Pirmagimio besilaukianti I. Zasimauskaitė – apie vaikelio lytį, vyro reakciją ir gimdymą su dula | Kas vyksta Kaune

Pirmagimio besilaukianti I. Zasimauskaitė – apie vaikelio lytį, vyro reakciją ir gimdymą su dula

delfi.lt 2023/03/25 12:11
DELFI nuotr.

Laidoje „Delfi premjera“ penktadienį apsilankiusi atlikėja Ieva Zasimauskaitė švytėjo bei neslėpė pačių geriausių emocijų – vos prieš kelias valandas ji buvo paskelbusi naujieną, kad kartu su vyru Simu Grabausku laukiasi pirmagimio. Būsima mama ne tik pademonstravo savo sparčiai augantį pilvuką, bet ir pristatė naują dainą bei papasakojo, kaip jaučiasi šiandien.

Laidos pradžioje Ieva trumpai papasakojo apie šią dieną, kuri tapo išties ypatinga.

„Viskas išėjo labai spontaniškai – pati daina taip pat. Ir šiandien diena labai spontaniška, viskas sugriuvo į vieną vietą. Tiesą sakant, neįsivaizdavau šios dainos be vaizdo klipo. Norėjau, kad šviestų saulė, būtų mano vyras, pati būčiau tokia, kokia esu – nėščia, paprasta, be makiažo, – pasakojo Ieva. – Ačiū Dievui, šiuos drabužius nusipirkau Tenereifėje, nes šiandien bandžiau apsirengti 4 skirtingus komplektus, visi buvo per trumpi. Šiandien dalyvausiu koncerte „Gelbėkim vaikus“ ir nebežinau, kaip nuslėpti pilvą, tai pamaniau, kad reikia šiandien pasinaudoti proga ir viską pristatyti vienu metu.“

Po skyrybų su pirmuoju vyru I. Zasimauskaitė apie asmeninį gyvenimą kalbėjo mažai. Paklausta, kodėl dabar nusprendė būti kiek labiau atvira ir apie nėštumą pranešti viešai, Ieva šyptelėjo.

„Niekada savo gyvenime nieko neplanuoju. Kaip jaučiu, taip ir darau. Negalvoju plano, kad va dabar nekalbėsiu, o po trejų metų pradėsiu kalbėti. Ne. Jeigu nebūčiau viešas žmogus, tikriausiai niekas ir nesužinotų, iki kol nepagimdyčiau. Bet dabar visi klausinėja, o ir ant manęs matosi“, – juokėsi pašnekovė.

Dainą, skirtą vasaros pradžioje gimsiančiam kūdikiui, Ieva sukūrė gana spontaniškai, o vaizdo klipą nufilmavo saulėtoje Tenerifėje. Atlikėja papasakojo, kodėl skrido būtent į Kanarus ir atsakė, ar sunkiai įkalbėjo vyrą Simą filmuotis drauge.

„Kai nusprendžiau, kad dainai reikia klipo, pažiūrėjau pro langą ir pagalvojau – tikrai ne čia. Tada dar buvo labai šalta. Pagalvojau, kad norėčiau vykti į Kanarus. <...> Kai išvažiavome į Tenerifę, planas buvo visai kitoks. Turėjome važiuoti ilgus atstumus po salą, keliauti ir viską filmuoti. Bet atvažiavau ir sakau vyrui – juk aš net nepaeinu, – kalbėjo I. Zasimauskaitė.

– Kadangi ši daina tarsi mano jausmų dienoraštis, supratau, kad klipas irgi turėtų būti tarsi dienoraštis. Įamžinome, ką veikėme Tenerifėje. Simas nėra iš tų vyrų, kurį labai sunku įkalbėti, bet jei jis nenori – tai nei pastumsi, nei patrauksi. Ačiū Dievui, jis nebuvo kategoriškai nusiteikęs prieš filmavimąsi kartu. Sakiau, kad be jo klipas neišeis, nes tai nėra apie mane, tai – apie mus.“

„Delfi“ laidoje apsilankiusi moteris atskleidė, kad vaikelio lyties jiedu su vyru vis dar nežino.

„Juokinga istorija – jau 12-tą savaitę buvau pasiruošusi sužinoti, ėjome į tokią kliniką, kur labai geri aparatai. Bet lėliukas sėdėjo susikryžiavęs. Po kelių savaičių nuėjome dar kartą – vėl tas pats. Nerodo lyties. Tada buvom paklausyti širdelės, atėjo trys gydytojos ir sakė, kad vaikas – tikras partizanas, nes niekas nieko negali nei patikrinti, nei pasižiūrėti, – gerų emocijų ir šypsenos pokalbio metu neslėpė Ieva. – Jaučiu, kad mergaitė, bet juokiasi draugės, sako, pamatysi, bus berniukas. <...> Mergaitė būtų smagu, nes būtų draugė, o berniukas – puikus kompanjonas.“

Garsi dainininkė patikino, kad besilaukdama mėgsta glostyti vis augantį pilvą, nevengia ir padainuoti, o dainas skiria, be jokios abejonės, būsimam vaikeliui.

„Šiandien važiavome iš Kauno į Vilnių ir vaikelis visą laiką prasispardė. Aš kalbuosi su savo pilveliu ir viską pasakoju – kad mes važiuojame, kad daina apie tave, visi sveikina, kad tu ateisi, kad tavęs laukia. Ir jis spardosi. Na, nerealus jausmas. Man smegenimis sunku suvokti, kad manyje auga gyvybė, kad yra žmogus, – kalbėjo atlikėja, kuri kiek vėliau atsakė, kaip toliau klostysis jos muzikinė karjera.

– Teko atšaukti birželio ir liepos mėnesių koncertus, nes terminas yra birželį, nežinia, kada tas žmogutis pasibels. Buvo keista atšaukinėti, nes didžiausias darbas yra vasarą. Bet iš kitos pusės – aš taip svajojau vasarą nedirbti. Bet nuo liepos galo pradėsiu vėl dirbti, važiuoti į koncertus, į ceremonijas, turiu daug rezervacijų. O rudenį planuoju koncertą šv. Kotrynos bažnyčioje. Manau, gal paleis mane lėliukas dviem valandom.“

Į darbus po gimdymo planuojanti grįžti Ieva tėvystės džiaugsmais ir rūpesčiais teigė pasidalinsianti su vyru.

„Mes kartu rūpinsimės. Ir knygas skaitom kartu. Nėštumo metu visi susikoncentruoja į mamą, į mamos sveikatą, emocinę sveikatą. Bet juk tėtis irgi išgyvena. Žinoma, gal kiek kitaip, labiau viduje. Pamenu, buvau prisižiūrėjus instagrame vaizdo įrašų, kaip vyrai šokinėja išgirdę naujieną apie nėštumą. O Simas sureagavo taip – sako, na, tai aš prisėsiu, – juokėsi Ieva.

– O aš įsivaizdavau, kad taip pat šokinės ir džiūgaus. Po kelių mėnesių paklausiau – tu gal nesidžiaugi nėštumu? Ji sako – aš džiaugiuosi taip, kaip aš džiaugiuosi. Man labai patinka, kad Simas vis primena, kad žmonės jausmus išgyvena vis kitaip. Tėvystėje taip pat būsime kartu, bet pirmus mėnesius mama neišvengiamai turi padaryti didesnį darbą. Bet vyras turi ne mažesnį darbą – palaikyti moterį.“

Paklausta, kaip planuoja gimdyti, garsi atlikėja atskleidė, kad ne visai tradiciškai. Jau kurį laiką ji lankosi pas bičiulę dulą, su kuria yra aptarusios ne vieną svarbų klausimą.

„Planuoju gimdyti ligoninėje su dula. Nesu nusiteikusi prieš gimdymą namuose, bet aš kol kas tokio jausmo ir poreikio neturiu“, – tikino netrukus mama tapsianti Ieva.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA