Teismas panaikino A. Orlauskui skirtą nuobaudą: trūksta įrodymų | Kas vyksta Kaune

Teismas panaikino A. Orlauskui skirtą nuobaudą: trūksta įrodymų

ELTA / Gytis Pankūnas 2023/03/25 14:18
R. Tenio nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas patenkino vieno iš asociacijos „Lietuvos šeimų sąjūdis“ aktyvisto Artūro Orlausko skundą, kuriuo jis prašė panaikinti Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) sprendimą jam skirti administracinę nuobaudą – įspėjimą.

A. Orlauskas teismo prašė panaikinti LRTK jo atžvilgiu praėjusių metų gruodžio 7 d. priimtą sprendimą, kuriuo komisija asmens veikloje įžvelgė nusižengimą ir už tai skyrė jam įspėjimą. Šį skundą teismas patenkino trečiadienį.

„LRTK neįrodė, kad jis (A. Orlauskas – ELTA) yra audiovizualinės žiniasklaidos paslaugos tiekėjas ir kad padarė Administracinių nusižengimų kodekse numatytą administracinį nusižengimą. Inkriminuojamas nusižengimas grindžiamas prielaidomis“, – teigiama teismo sprendime.

LRTK nesutinka su šiuo sprendimu ir planuoja jį skųsti Vilniaus apygardos teismui. „Planuojame sprendimą skųsti“, – ELTAI sakė LRTK Teisės skyriaus patarėjas Petras Grigalis.

Praėjusių metų gruodį LRTK buvo nustačiusi, kad A. Orlauskas dalijimosi vaizdo medžiaga platformos „YouTube“ kanale „Artūras Orlauskas TV“ vykdo veiklą, kuri yra reguliuojama Visuomenės informavimo įstatymu, nes minėtame kanale, komisijos vertinimu, teikiama programų žiūrėjimo paslauga. Pasak LRTK, kanale audiovizualinis turinys vartotojui teikiamas be registracijos, bet su galimybe prenumeruoti kanalą ir gauti informaciją apie naujausią turinį.

Visuomenės informavimo įstatymo nurodyta, kad asmenys, norintys Lietuvoje verstis nelicencijuojama radijo ar televizijos programų transliavimo veikla, retransliuotojai, teikiantys Lietuvos vartotojams televizijos programų ar atskirų programų platinimo internete paslaugas, užsakomųjų audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų teikėjai prieš pradėdami šią veiklą privalo Transliavimo veiklos ir retransliuojamo turinio licencijavimo taisyklėse nustatyta tvarka pranešti apie tai LRTK.

Komisijos vertinimu, ši nuostata yra taikytina ir kanalą „YouTube“ turinčiam A. Orlauskui, tačiau jis nepateikė LRTK pranešimo apie savo veiklą, nors buvo informuotas, jog privalo tai padaryti. Dėl to LRTK A. Orlauskui pernai buvo skyrusi administracinę nuobaudą – įspėjimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA