Konvojuojat kalinius užpultas Matuko žudikas G. Kontenis | Kas vyksta Kaune

Konvojuojat kalinius užpultas Matuko žudikas G. Kontenis

delfi.lt / Dainius Sinkevičius 2023/03/24 10:46
Gediminas Kontenis / DELFI, S. Kasciukevičiaus nuotr.

Dėl keturmečio posūnio Matuko nužudymo 19 metų laisvės atėmimo bausme nuteistas Kėdainių gyventojas Gediminas Kontenis nesijaučia saugus net už grotų – Delfi.lt šaltiniai teisėsaugos institucijose atskleidė, kad ketvirtadienio rytą žudiką užpuolė ir sumušė kitas nuteistasis. Aiškėja, kad šis užpuolimas nebuvo atsitiktinis – taip buvo kerštaujama už tai, kad G. Kontenis prieš 6 metus itin žiauriai nužudė bejėgį vaiką.

„Tai kerštas už tai, kad nužudei vaiką“, – suduodamas smūgius G. Konteniui sakė kalinys.

Pasak Delfi.lt šaltinių, incidentas įvyko ketvirtadienį apie 10 val. Kauno kalėjimo teritorijoje – į vidinį įkalinimo įstaigos kiemą čia buvo užsukęs Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų automobilis, kuriuo iš Vilniaus buvo atvežti keli suimtieji ir nuteistieji. Šiuo automobiliu vyko ir G. Kontenis – jis turėjo būti etapuojamas į Marijampolės kalėjimą.

Kai konvojaus automobilis jau turėjo išvykti iš kalėjimo teritorijos, vienas dėl įvairių nusikaltimų kalintis nuteistasis puolė G. Kontenį, aiškindamas, kad vaikų žudikams ne vieta žemėje.

Delfi.lt šaltiniai teigė, kad į šį incidentą žaibiškai sureagavo automobilyje buvę konvojaus pareigūnai – susigrūmusius vyrus išskyrė, nors G. Konteniui sužalojimų išvengti nepavyko.

Kol kas neaišku, ar dėl šio įvykio bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, informacija apie šį incidentą jau yra perduota pareigūnams.

Kėdainiuose gyvenęs berniukas buvo žiauriai sumuštas 2017 metų pradžioje – ekspertai yra nustatę, kad jam buvo suduota daugiau kaip 100 smūgių, apie 10 iš jų – į galvą. Prieš mažametį buvo smurtaujama ir anksčiau, manoma, kad smurtą jis kentė mažiausiai tris dienas.

G. Kontenis yra pripažinęs, kad vaiką mušė, nes jis nemokėjo rašyti, tuo metu medikai, pamatę sunkiai sužalotą berniuką, iškart pasakė, kad mušant vaiką buvo naudojami ne tik kumščiai, bet ir kiti daiktai. G. Kontenis pripažino, kad kankindamas vaiką naudojo diržą ir net telefono kroviklį.

Vyras vaiką talžė ir vonioje – po smūgio vaikas griūdamas atbulas trenkėsi galvyte į radiatorių. Tada vaiko būklė ėmė sparčiai blogėti, o motina tuo metu ramiausiai paliko G. Kontenį su leisgyviu sūneliu miegoti.

Grįžus motinai Monikai Kaziukaitytei pora jau pradėjo nerimauti, kad Matukas jaučiasi vis prasčiau. Jam iš ausyčių ir nosies ėmė piltis kraujas, vaikas ėmė vemti, tada motina išskubėjo į vaistinę. Čia ji prašė vaistų nuo galvos traumos, tačiau tokių negavo, o kai kurie vaistininkai liepė nedelsiant kviesti medikus. Galiausiai jau leisgyviam vaikui ji parnešė paprasčiausių vaistų nuo skausmo. Deja, tuo metu vaiko būklė buvo jau tokia prasta, kad vaistų jis nesugebėjo praryti.

Jie medikus iškvietė tik tada, kai šis jau nebekvėpavo.

Dėl šio nužudymo yra nuteista ir vaiko motina M. Kaziukaitytė, jai teismas yra skyręs 16 metų laisvės atėmimo bausmę. Ji taip pat įkalinimo įstaigoje yra patyrusi smurtą, anksčiau Delfi.lt pasakojo jau į laisvę išėjusi nuteistoji. Daugiau apie tai galite skaityti paspaudę šią nuorodą.

Šis nusikaltimas sulaukė didelio atgarsio visuomenėje: buvo rengiamos pilietinės akcijos, kurių metu buvo raginama skirti daugiau dėmesio kovai su smurtu prieš vaikus. Po Matuko nužudymo Seimas uždraudė bet kokį smurtą prieš vaikus bei fizinių bausmių taikymą.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA