Į skandalą patekusi A. Belickaitė traukiasi iš naujai užimtų pareigų „Lietuvos geležinkelių“ grupėje | Kas vyksta Kaune

Į skandalą patekusi A. Belickaitė traukiasi iš naujai užimtų pareigų „Lietuvos geležinkelių“ grupėje papildyta

ELTA 2023/03/23 09:31
Agnė Belickaitė / Įmonės nuotr.

Po kilusios kritikos bangos apie pasitraukimą iš „Lietuvos geležinkelių“ grupės (LTG) ketvirtadienio ryte pranešė Agnė Belickaitė. Tokį sprendimą ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio žmona, LTG korporatyvinių reikalų direktorė pranešė savo „Facebook” paskyroje.

„Absurdas. Išeinu aš, nes tikrai nei geležinkeliai, nei mano vyras, nei, tiesą sakant, aš pati nenusipelnėme viso šito. Dar kartą pakartoju, kad niekas šitoje situacijoje nepadarė nieko blogo. Konkursas buvo atviras, skaidrus ir profesionalus. Visiems sveikatos ir remkim Ukrainą“, – socialiniame tinkle rašė A. Belickaitė.

Įrašo pradžioje ji tai pat sureagavo ir kritiką, kurią dėl jos įsidarbinimo LTG išsakė Lietuvos politikai.

„Chebra, šito jau yra per daug. LTG, nepadarę nieko blogo, yra valkiojami po purvą, nes kažkam tai yra smagu. Prezidentas ir šiaip bet kas politikoje apgailėtinai kapitalizuoja progą daužyti oponentus.

Mano nieko blogo nepadaręs vyras atsistatydina, nes nori kažkaip apsaugoti kitus nuo šmeižto, spaudimo ir manipuliacijų. Laisvės partijos žmonės, su kuriais dar ką tik turėjome profesinius santykius (būtent taip – mano santykiai su politinėmis partijomis visada buvo pabrėžtinai profesiniai ir paremti sutartimis), jaučiasi turintys teisę mane savintis, nurodinėti, kur galiu ar negaliu dirbti, ir net atvirai daro politinį spaudimą valstybės valdomos įmonės veiklai“, – rašė A. Belickaitė.

Palieka bendru sutarimu

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupė pranešė, kad korporatyvinių reikalų direktorės pareigas A. Belickaitė palieka bendru šalių sutarimu.

„Tiek bendrovė, tiek šioje pozicijoje dirbantis žmogus turi turėti organizacijoje dirbančios komandos, visuomenės ir žiniasklaidos pasitikėjimą. Vertindami pastarųjų dienų įvykius, suprantame, kad Agnės atveju egzistuoja interesų konflikto regimybė, todėl priėmėme sprendimą, kad ji šių pareigų toliau eiti negali. Taip pat trečiadienį kreipėmės į išorės audito bendrovę, prašydami įvertinti vykusią atranką bei pateikti ekspertines rekomendacijas, į kurias atsižvelgsime organizuodami atrankas ateityje“, – pranešime cituojamas LTG generalinis direktorius Egidijus Lazauskas.

Pabrėžiama, kad visi LTG darbuotojai yra atrenkami per atrankas – tokiu būdu pasirenkamas stipriausias kandidatas, užtikrinami įvairovės, lygių galimybių ir skaidrumo principai.

„LTG korporatyvinių reikalų direktoriaus (–ės) atrankoje dalyvavo 36 kandidatai. Dalis jų kreipėsi patys, dalį pakvietė talentų paieškos partneriai „Alliance for Recruitment“. Su 16 stipriausių kandidatų kalbėjosi LTG personalo komanda. Su 5 atrinktais kandidatais kalbėjosi ir galutinį sprendimą priėmė LTG generalinis direktorius.

A. Belickaitė darbą „Lietuvos geležinkelių“ Grupėje pradėjo kovo 13 d. Kovo 23 d. yra paskutinė jos darbo diena LTG“, – nurodė LTG.

Laikinai pareigas eisiantis korporatyvinių reikalų direktorius (-ė) bus paskelbtas vėliau.

ELTA primena, kad klausimus dėl A. Belickaitės ryšių su Laisvės partija viešojoje erdvėje iškėlė keletas žurnalistų, pastebėjusių, jog ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio žmona įsidarbino „Lietuvos geležinkelių“ grupės (LTG) korporatyvinių reikalų direktore. Svarstyta, ar A. Belickaitės paskyrimas į LTG yra skaidrus, mat, ji yra glaudžiai susijusi su Laisvės partija ir yra artima šios politinės jėgos lyderės Aušrinės Armonaitės draugė. Be to, LTG yra pavaldi Susisiekimo ministerijai, o šią, pagal galiojančius valdančiosios koalicijos partijų susitarimus, kontroliuoja Laisvės partija.

Pati A. Belickaitė neneigia savo ryšio su Laisvės partija, tačiau jaučiasi rami dėl savo veiksmų. Ji tvirtina, kad dirbo su politine jėga kaip laisvai samdoma konsultantė. Taip pat ji nurodo gavusi darbo pasiūlymą iš atrankos agentūros „Alliance for recruitment“ – su „laisviečiais“, anot jos, šis sprendimas ir darbo pasiūlymas nebuvo aptarinėjamas.

Tuo metu A. Armonaitė kreipėsi į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisiją, prašydamas įvertinti ir atlikti tyrimą dėl galimo privačių ir viešųjų interesų konflikto.

Visgi, šalies vadovas Gitanas Nausėda paragino ekonomikos ir inovacijų ministrę apsvarstyti galimybę pasitraukti iš posto. Situaciją jis pavadino „apgailėtinu žemos politinės kultūros pavyzdžiu“.

Tuo tarpu ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė, reaguodama į prezidento G. Nausėdos raginimą apsvarstyti savo likimą poste, tikina apgalvosianti tokią galimybę ir padarytais veiksmais pasidalinsianti su premjere bei šalies vadovu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA