Nedelskite: burnos vėžio prevencija ir ankstyva diagnostika | Kas vyksta Kaune

Nedelskite: burnos vėžio prevencija ir ankstyva diagnostika

Odontologas Givony Shahaf / Organizatorių nuotr.

Vasarį minime burnos vėžio mėnesį. Tai išties klastinga liga, kurios požymius sunku atpažinti. Faktai iškalbingi – mokslinių tyrimų duomenimis Lietuvoje nustatoma apie 75 – 80 uždelstų burnos vėžio atvejų. Klinika „Neodenta“ rūpinasi savo pacientų sveikata, todėl nuo šiol Kauno klinikoje pradeda dirbti gydytojas odontologas Shahaf Givony. Specialistas kviečia pacientus į nemokamas konsultacijas dėl burnos vėžio profilaktikos ir prevencijos.

Shahaf Givony – patyręs gydytojas odontologas

Gydytojas S. Givony yra kilęs iš Izraelio, tačiau odontologijos rezidentūros mokslus baiginėja Lietuvoje, Lietuvos sveikatos mokslų universitete.

Šis specialistas jau spėjo sukaupti vertingos darbo patirties Lietuvoje ir gimtajame Izraelyje. Specialistas itin domisi inovacijomis, pažangiausiais moksliniais tyrimais, todėl nuolat tobulinasi tarptautinėse konferencijose ir seminaruose.

Įgijęs vertingų praktinių kompetencijų, S. Givony savo sukauptomis žiniomis ir įgūdžiais dalinasi su studentais. Specialistas yra parengęs keturias tarptautines publikacijas. Gydytojas itin nekantrauja susitikti su pacientais Kauno klinikoje „Neodenta“.

Gydytojas odontologas S. Givony kviečia ne tik burnos vėžio profilaktiniams tyrimams, bet atlieka ir kitas svarbias gydymo procedūras – dantų šalinimą, implantacijas, kaulų bei minkštųjų audinių augmentaciją, sinuso dugno pakėlimą. Svarbu paminėti ir tai, kad šis specialistas puikiai kalba lietuvių ir anglų kalbomis, o tai užtikrina sėkmingą gydytojo ir paciento komunikaciją.

Odontologas Givony Shahaf / Organizatorių nuotr.

Gydytojo odontologo įžvalgos apie burnos vėžį

Gydytojas odontologas S. Givony teigia, kad Lietuvoje nustatoma išties daug užleisto, laiku nediagnozuoto burnos vėžio atvejų. Į rizikos grupę patenka genetinį polinkį turintys žmonės, taip pat vyresni nei 40 metų amžiaus pacientai.

Būtent todėl šiai amžiaus grupei priklausantys žmonės turi reguliariai lankytis gydytojo odontologo kabinete dėl ankstyvosios burnos vėžio diagnostikos. Gydytojas mini pagrindinius burnos vėžio požymius:

  • ilgai negyjančios burnos ertmės žaizdos;
  • kramtant ar ryjant maistą, jaučiamas skausmas arba diskomfortas;
  • baltos, violetinės, raudonos dėmės burnos ertmėje;
  • staigiai krentantis svoris;
  • balso pokyčiai;
  • kraujavimas burnoje;
  • jautrumo praradimas tam tikrose burnos ertmės vietose;
  • neįprasti patinimai, gumbai, sušiurkštėję paviršiai burnos ertmėje;
  • užsitęsęs žandikaulio skausmas.
„Neodenta“ klinika Kaune / Organizatorių nuotr.

Vis tik pasirodžius vienam ar keliems iš šių simptomų iš karto pernelyg sunerimti nereikia – tai gali būti ir dantenų ligos. Būtent todėl būtina apsilankyti pas gydytoją odontologą, išsklaidyti nerimą, o prireikus diagnozuoti ligą ir gauti efektyvų gydymą.

Burnos vėžio diagnostika ir gydymas

Gydytojas odontologas kruopščiai patikrina burnos ertmę ir, esant reikalui, pacientą nukreipia pas onkologą, kuris atlieka išsamius tyrimus. Dažniausiai, gydant burnos vėžį, pasitelkiama spindulinė terapija ir/arba chirurginis gydymas. Kuo anksčiau diagnozuojama liga, tuo geresnės gydymo prognozės, todėl labai svarbu reguliarus profilaktinis burnos ertmės patikrinimas.

„Neodenta“ klinika / Organizatorių nuotr.

Burnos vėžio prevencija

Gydytojas S. Givony teigia, jog norėdami užkirsti kelią burnos vėžiui, kai ką dėl savo sveikatos padaryti galime. Vienos iš pagrindinių šios ligos priežasčių – rūkymas ir alkoholio vartojimas. Todėl sveiko gyvenimo būdo pasirinkimas – itin svarbus žingsnis, kuris turi lemiamos įtakos vėžio prevencijai.

Taip pat derėtų nepamiršti ir saiko deginantis saulėje, nes perteklinė UV spinduliuotė taip pat turi didelės įtakos vėžinių darinių formavimuisi. Vertėtų suklusti ir dėl burnos gleivinės žalojimo į lūpas ar liežuvį veriamais auskarais, nes tai gali būti vienas iš ligą skatinančių faktorių. Žinoma, genetikos pakeisti negalime, tačiau sveiko ir atsakingo gyvenimo būdo pasirinkimas yra itin svarbus burnos vėžio prevencijai.

Įteikite sau geriausią dovaną

Gydytojas S. Givony laukia visų pacientų – ir tų, kurie jau turi nusiskundimų dėl burnos sveikatos, ir tų, kurie nori pasitikrinti profilaktiškai. Specialisto teigimu, geriausia dovana, kurią galite įteikti sau ar savo artimajam – tai laiku sprendžiamos sveikatos problemos ir visos pastangos, kurias dedame norėdami ilgiau išlikti sveiki, gyvybingi ir pozityvūs.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA