Išpuolis Kaune primena mafijos laikus: reketininkas, auką persekiojęs automobiliu, užblokavo kelią | Kas vyksta Kaune

Išpuolis Kaune primena mafijos laikus: reketininkas, auką persekiojęs automobiliu, užblokavo kelią

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/03/17 21:32
A. Barzdžiaus, archyvo nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Garsioje šaudynių prie Kauno technikos kolegijos byloje dėl nužudymo ir pasikėsimo įvykdyti žmogžudystę švelnia bausme atsipirkęs 37 metų kaunietis Tautvydas Valionis šįsyk įkliuvo dėl reketo. Teisiamųjų suole atsidūrė ir jo 38 metų brolis Martynas Valionis.

T. Valionis su savo sėbrais liūdnai pagarsėjo dar 2007 metų sausio 5 dieną, kuomet buvo nužudytas su jaunąja „Daktarų“ karta sietas 21 metų Deivis Archipovas ir sužeistas 20 metų Antanas Marma.

Kruvinas išpuolis, kurį pareigūnai siejo su gaujų karais, buvo įvykdytas Tvirtovės alėjoje, prie Kauno technikos kolegijos pastato.

Šioje byloje Apeliacinis teismas T. Valioniui, kuris buvo kaltinamas paleidęs 34 šūvius iš pistoleto-kulkosvaidžio, 2012 metais už pasikėsinimą nužudyti skyrė vos 5 metų laisvės atėmimo bausmę. Išėjęs į laisvę, kaunietis nepasimokė ir įkliuvo dėl naujų nusikaltimų.

Šiuo metu T. Valionis yra teisiamas kartu su savo vyresniuoju broliu už turto prievartavimą.

Trečiadienį šią bylą atvertė Kauno apygardos teismas. Tyrėjų duomenimis, broliai Kaune reketavo pažįstamą vyrą, reikalaudami perduoti 180 tūkst. eurų.

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

T. Valioniui ir jo broliui pareikšti kaltinimai dėl išpuolių, įvykdytų prieš nukentėjusįjį 2021 metų balandžio pradžioje. Kauniečio tvirtinimu, balandžio 1 dieną broliai jį užpuolė gyvenamajame kvartale – T. Valionis jam trenkė kumščiu per veidą, spyrė į klubą.

Po šių smūgių vyras parkrito ant žemės. Auka teigė sulaukusi grasinimų, jog prieš jį ne tik bus panaudotas smurtas, bet ir apgadintas arba sunaikintas jo turtas. Nukentėjusysis papasakojo pareigūnams ir apie išpuolį, įvykdytą mieste po 3 dienų.

Balandžio 4 dieną važiuodamas automobiliu kaunietis netikėtai susidūrė su T. Valioniu. Pastarasis užblokavo aukai kelią, o po to išlipęs grasino susidoroti, paleidęs necenzūrinių žodžių tiradą.

Kai užpultasis išvažiavo tolyn nuo konflikto vietos, T. Valionis dideliu greičiu vydamasis persekiojo nukentėjusiojo mašiną. Prie persekiotojo netrukus prisidėjo ir M. Valionis.

T. Valioniui pareikšti kaltinimai ir dėl bauginančių SMS žinučių nukentėjusiajam. Be to, šis kaunietis pateikė Kauno apygardos prokuratūrai dokumentą su tikrovės neatitinkančia informacija apie jo adreso pakeitimą.

Šiuo metu abu broliai yra suimti kitoje byloje.

T. Valionis anksčiau buvo teistas dėl pasikėsinimo nužudyti ir viešosios tvarkos pažeidimo, o jo brolis – už nusikaltimus, įvykdytus Lietuvoje ir Vokietijoje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA