Kaune vyko pirmasis tarptautinis padelio turnyras: Lietuvos atstovės liko per žingsnį nuo čempionių titulo | Kas vyksta Kaune

Kaune vyko pirmasis tarptautinis padelio turnyras: Lietuvos atstovės liko per žingsnį nuo čempionių titulo

Kaune esančiame „Tennis Space“ sporto komplekse baigėsi vienas didžiausių Lietuvoje ir pirmasis tarptautinis laikinojoje sostinėje „FIP Promotion Kaunas 2023“ padelio turnyras, kuriame varžėsi 11 moterų ir 25 vyrų poros iš vienuolikos Senojo žemyno šalių – Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Moldovos, Nyderlandų, Prancūzijos, Suomijos ir Vokietijos.

Geriausiai iš Lietuvos atstovų sekėsi antrąjį reitingą moterų turnyre turėjusioms Auksei Mačiulaitytei ir Ievai Čeilutkaitei, kurios tik finale po atkaklios trijų setų kovos 2:6, 7:6, 2:6 nusileido lenkėms Zofiai Piorkowskai ir Aleksandrai Rosolskai.

Pakeliui į finalą A. Mačiulaitytės ir I. Čeilutkaitės duetas ketvirtfinalyje 6:0; 6:1 nugalėjo Ligitos Motiejauskaitės ir Kristinos Matvijenko porą, o pusfinalyje 6:2, 6:3 įrodė savo pranašumą prieš Rasos Butrimaitės ir Viktorijos Banaitytės duetą.

Lenkės pusfinalyje 6:3, 6:2 privertė pasiduoti latves Alisę Vaiderę ir Anetę Zaberę.

Vyrų varžybas laimėjo antras pagal skirstymą prancūzų Manuelio Viveso ir Dylano Guichardo duetas, lemiamoje dvikovoje 6:4, 7:6 įveikęs favoritais laikytus ispanus Miguelį Moralesą ir Milguelį Melero Bernalą.

Geriausiai iš lietuvių sekėsi Adrijui Šveikauskui, kuris žaidė poroje su ispanu Antonio Varo Ramosu. Lietuvio ir ispano duetas nukeliavo iki ketvirtfinalio, kur po atkaklios ir permainingos trijų setų kovos 7:6, 0:6, 6:7 turėjo pripažinti finalininkų iš Ispanijos Miguelio Moraleso ir Miguelio Melero Bernalo pranašumą.

„Džiugu, kad padelio federacija pasitikėjo ir leido surengti tokio lygio turnyrą čia Lietuvoje, Kaune, – džiaugėsi „Tennis Space“ direktorius Mažvydas Beiga. – Tikiuosi, kad viskas praėjo sklandžiai ir ateitį Kaune sulauksime dar aukštesnio lygio žaidėjų. Norėčiau nuoširdžiai padėkoti prisidėjus prie turnyro pagrindiniam rėmėjui UAB „SIMPER“ bei papildomas dovanas prizininkams įsteigusiems Lietuvos prekių ženklams „Šypsenos akademijai“ ir „Roundooze“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA