Mirė Kovo 11-osios Akto signataras J. Šimėnas | Kas vyksta Kaune

Mirė Kovo 11-osios Akto signataras J. Šimėnas papildyta

BNS 2023/03/15 09:48
Jonas Šimėnas / Lryto.lt, P. Lileikio ir R. Tenio nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Eidamas 70-uosius mirė Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, buvęs Seimo narys Jonas Šimėnas, užuojautą reiškia prezidentas, Seimo pirmininkė, Vyriausybės vadovė.

„Netekome tikro nepriklausomos valstybės kūrėjo. Visada prisiminsime Joną Šimėną kaip žmogų, kuris buvo ištikimas savo vertybėms, drąsiai siekė laisvės ir kartu su Sąjūdžiu ardė totalitarinio režimo pančius, o vėliau daug prisidėjo kuriant modernią šalies aplinkosaugos sistemą. Visiems mums jis išliks nuoširdaus rūpesčio žmogumi ir jo gyvenamąja aplinka pavyzdžiu“, – sakė šalies vadovas Gitanas Nausėda.

Užuojautą dėl ilgamečio parlamentaro mirties pareiškusi ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pabrėžė, jog jis daug dėmesio skyrė aplinkosaugos klausimams.

„Anapilin iškeliavo Lietuvos atgimimo dalyvis, nepriklausomos valstybės kūrėjas Jonas Šimėnas. Jis daug metų dirbo Lietuvos Respublikos Seime, skyrė dėmesį aplinkosaugos klausimams. Sunkią netekties valandą nuoširdžiai užjaučiu artimuosius, bičiulius ir visus, pažinojusius šviesios atminties politiką“, – sakoma Vyriausybės vadovės užuojautoje.

Dėl netekties užuojautą trečiadienį pareiškė ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Netekome vieno iš tų žmonių, kurie prieš 33 metus vedami laisvės idėjos atkūrė, prikėlė ir įtvirtino Lietuvos valstybę. J. Šimėnas, kuris laisvalaikiu buvo prisiekęs žygeivis ir keliautojas, Kovo 11-ąją palygino su kopimu į kalną: „Ruošiesi, turi viziją, eini, džiaugiesi, kartais būna sunkumų – viskas taip ir buvo.“ Lietuva į kalną sėkmingai įkopė. O dabar, šviesaus atminimo signataro žodžiais, reikia tik eiti vienu keliu ir nesiblaškyti“, – sakė parlamento vadovė.

Politikas gimė 1953-iųjų liepos 31 dieną Anykščių rajono Papilių kaime. 1990–1992 metais buvo Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo nariu, išrinktu Gargždų rinkimų apygardoje. 2008–2012 metais ėjo Seimo nario pareigas.

2000 metais J. Šimėnas apdovanotas Lietuvos nepriklausomybės medaliu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA