Byla dėl seksualinių nusikaltimų Kauno gimnazijoje baigta | Kas vyksta Kaune

Byla dėl seksualinių nusikaltimų Kauno gimnazijoje baigta

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Kauno apygardos prokuratūroje priimtas nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl įtartų seksualinio pobūdžio nusikalstamų veikų Kauno technologijos universiteto gimnazijoje (KTUG), pranešama Lietuvos Respublikos prokuratūros internetinėje svetainėje.

2022 m. spalio 28 dieną Kauno apygardos prokuratūroje buvo gautas KTUG administracijos skundas dėl Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) nutarimo atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą. Pareiškime buvo nurodyta, kad gimnazija, remdamasi turimais duomenimis, įtaria mokytoją L. N. seksualiai priekabiavus prie mokinių.

Atsižvelgus į gautą skundą buvo konstatuota, kad tik išsamiai ištyrus visus skunde pateikiamus argumentus ir apklausus visus tyrimui reikšmingos informacijos galinčius turėti asmenis bus galima priimti procesinį sprendimą.

Dėl šios priežasties 2022 m. gruodžio mėnesį Kauno apygardos prokuratūroje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio priekabiavimo (Baudžiamojo kodekso 152 str. 1 d.). Ikiteisminio tyrimo metu buvo atlikti visi būtini procesiniai veiksmai, apklausta daugiau nei 10 liudytojų, iš kurių 8 – buvusios mokytojo L. N. mokinės.

Visos liudytojos patvirtino, kad pamokų metu L. N. komentuodavo mokinių išvaizdą bei aprangą. Dvi liudytojos teigė, kad buvo su mokytoju susitikę ir neformalioje aplinkoje, kur L. N. mokinėms pasakojo apie brendimą, seksualines patirtis. Mokinės apie tai prabilo baigusios mokyklą – visą informaciją anonimiškai perdavė KTUG vadovybei.

Ikiteisminio tyrimo metu apklaustos buvusios šios gimnazijos mokinės, kurios turėjo liudytojo statusą, teigė, kad nukentėjusiomis nuo šio mokytojo nesijaučia, nenori būti pripažintos nukentėjusiomis ir pareiškimų nerašys.

Keletas liudytojų taip pat teigė, jog mokytojo elgesio niekada nevertino kaip neteisėto, nes nebuvo peržengtos ribos, o fizinio kontakto taip pat nebuvo.

Ištyrus visas KTUG skunde nurodytas aplinkybes ir apklausus visus asmenis, kurie galėjo turėti tyrimui reikšmingos medžiagos bei atsižvelgiant į tai, kad tyrimo metu nei viena liudytoja nepanoro rašyti pareiškimo bei dalis veikų padarytos seniai, prokuroras priėmė nutarimą šį ikiteisminį tyrimą nutraukti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA