Kauno ligoninėje – košmariškas jaunos moters susidūrimas su policininku: „Grasino mane privesti prie savižudybės“ | Kas vyksta Kaune

Kauno ligoninėje – košmariškas jaunos moters susidūrimas su policininku: „Grasino mane privesti prie savižudybės“

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/03/13 14:55
Asociatyvi / lryto.lt J. Stasevičiaus nuotr.

26 metų marijampolietė išgyveno siaubą, būdama su savo vaiku Kauno ligoninėje – pasak moters, į palatą atvykęs jos buvęs sugyventinis, dirbantis policijoje, grasino privesti ją prie savižudybės.

Kaip jau rašyta, incidentas įvyko sekmadienį, apie tai pranešė Policijos departamentas.

Nukentėjusiosios tvirtinimu, šis bauginimo atvejis – ne pirmas, tai daroma sistemingai. Apie pradėtą ikiteisminį tyrimą portalui lrytas.lt patvirtino Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Tautvilė Merkevičiūtė.

Brutalus psichologinis išpuolis įvykdytas sekmadienio rytą Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninės Vaikų ligų skyriuje. Moteris palatoje tuo metu buvo su savo atžala. Jos buvęs draugas yra Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus 42 metų vyriausiasis patrulis, dirbantis policininku jau daugiau nei 20 metų.

Portalo lrytas.lt žiniomis, jiedu išsiskyrė neseniai. Po skyrybų abu liko gyventi tame pačiame mieste.

Netikėtas vizitas sukrėtė

Policininkas laisvadienį į Kauno ligoninę iš Marijampolės atvyko savo automobiliu. Neilgai trukus jauna moteris iškvietė pagalbą. Ji buvo smarkiai sukrėsta. „Jis grasino psichologiškai mane privesti prieš savižudybės“, – po buvusio draugo apsilankymo ištarė marijampolietė.

Pareigūnai neilgai trukus sulaikė patrulį gydymo įstaigoje. Policininkas atsidūrė areštinėje – dėl jo veiksmų iškelta baudžiamoji byla.

Kauno prokuroras Romanas Mackevičius informavo naujienų portalą lrytas.lt, jog pirmadienį po pietų planuojama surengti policininko apklausą, kurios metu jam turėtų būti pareikšti įtarimai. Tą pačią dieną ketinama jį išleisti į laisvę, skyrus rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir įpareigojus nesiartinti prie nukentėjusiosios.

Greičiausiai bus nušalintas

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba asmens terorizavimo. Už tai gresia laisvės atėmimas iki 4 metų.

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio viršininkė Ieva Rinkevičiūtė pranešė portalui lrytas.lt, jog artimiausiu metu turėtų būti nuspręsta, ar dėl vyriausiojo patrulio poelgio pradėti tarnybinį patikrinimą. Jei tai bus padaryta, jis bus nušalintas nuo pareigų.

Galiojančių nuobaudų policininkas šiuo metu neturi. Kol kas nežinia, ar jis pripažįsta savo kaltę – tai paaiškės tyrimo metu.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA