Kaune pristatomame spektaklyje „Nuoga“ – garsi kino ir TV aktorė E. Užaitė | Kas vyksta Kaune

Kaune pristatomame spektaklyje „Nuoga“ – garsi kino ir TV aktorė E. Užaitė

Spektaklis „Nuoga“ / D. Matvejev nuotr.

„Tai valandos trukmės meditacija, padedanti nurimti“ – taip apie itin asmenišką spektaklį „Nuoga“ kalba iš kino ir TV ekranų puikiai žinoma aktorė Edita Užaitė. Čia scenoje ji viena – tai mono spektaklis, atvira aktorės akistata su žiūrovais. Jau kovo 22 d. „Nuoga“ bus pristatoma Kauno miesto kamerinio teatro scenoje.

„Jau seniai norėjau sukurti mono spektaklį. Pradėjusi aktyviai ieškoti medžiagos susipažinau su režisieriumi Aleksandru Marčenko, kuris kiek dvejodamas pasiūlė man šią pjesę. Jau pirmi sakiniai mane „pagavo“. Viskas taip panašu į mano pačios patirtis“, – pasakoja E. Užaitė.

„Nuoga“ yra debiutinė dramaturgės Milos Fakhurdinovos pjesė. Tai visiškai dokumentinis kūrinys – dramaturgė prabuvusi Indijoje devynis mėnesius suprato, jog jai trūksta medžiagos, todėl sugrįžo ten antrąkart ir prabuvo dar tris mėnesius. Pjesėje „Nuoga“ ji sudėjo šių dviejų kelionių patirtis.

„Ši pjesė ir jos herojės išgyvenimai man iš tiesų labai artimi ir suvokiami. Net keista buvo, kaip lengvai mokiausi tekstą. Jis man buvo labai savas“, – pasakoja E. Užaitė.

E. Užaitės ir A. Marčenko spektaklis jau pristatytas ir užsienyje. Tarptautinė premjera sėkmingai įvyko Taline (Estija) esančiame „Von Glehn“ teatre. Čia vyko Estijos lietuvių bendruomenės rengiamos teatro dienos.

Paklausus, ką dabartiniais neramumų krečiamais laikais mums gali suteikti jos spektaklis „Nuoga“, aktorė nei kiek nesudvejojo.

„Tai valandos trukmės meditacija, padedanti nurimti. Čia yra visko: fizinio nepatogumo, protesto prieš aplinkybes, ironijos ir šmaikštumo, kurie atveda į giliausią skaudantį tašką, užduoda dar neatsakytą klausimą“, – teigia ji.

Spektaklis „Nuoga“ / Organizatorių nuotr.

M. Fakhurdinova – jaunosios kartos dramaturgė. Baigusi medicinos studijas ji ruošėsi būti vaikų chirurge, tačiau pagal specialybę nedirbo. Susižavėjusi kinu pradėjo filmuoti mėgėjiškus trumpametražius filmus, mokėsi režisūros ir kino scenaristikos. M. Fakhurdinova tapo net keleto trumpametražių filmų festivalių laureate.

A. Marčenko – režisierius, aktorius, teatrinių projektų kuratorius. Nuo 2009 m. organizavo pjesių pristatymus ir skaitymus, rengė spektaklių eskizus, dramaturgijos konkursus. Nuo 2018 m. dirba ART Corporation teatrinių projektų vadovu. Devynerius metus universitete dėstė vaidybą. A. Marčenko sukurti spektakliai pristatyti tarptautiniuose festivaliuose Europoje.

M. Fakhurdinovos „Nuoga“ (rež. A. Marčenko, vaidina E. Užaitė) – kovo 22 d., 18 val. Kauno miesto kameriniame teatre (Kęstučio g. 74A, Kaunas). Bilietus platina bilietai.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA