Kauną sudrebino jubiliejinis R. Williamso koncertas: įspūdingą šou stebėjo tūkstančiai gerbėjų | Kas vyksta Kaune

Kauną sudrebino jubiliejinis R. Williamso koncertas: įspūdingą šou stebėjo tūkstančiai gerbėjų

Lrytas.lt 2023/03/11 10:07
R. Williamso koncertas Kaune / lryto.lt, G. Bitvinsko nuotr.

Penktadienio vakarą, kovo 10-ąją, Kauno „Žalgirio“ areną drebino britų popmuzikos superžvaigždė Robbie Williamsas. Nors milijonus gerbėjų visame pasaulyje turintis atlikėjas Lietuvoje pasirodė jau trečiąjį kartą, tačiau išgirsti hitais tapusių jo dainų bei naujojo albumo „XXV“ pristatymo į „Žalgirio“ areną suplūdo tūkstančiai gerbėjų. Jų nesustabdė net ir blogos oro sąlygos bei kelyje Vilnius-Kaunas įvykusi avarija, dėl kurios susidarė didžiulės spūstys.

„Žalgirio“ arenoje vykęs „The XXV Tour“ koncertas – jubiliejinis R. Williamso solinės karjeros šou, skirtas solo karjeros 25-mečiui.

Akivaizdu, jog po šešerių metų pertraukos į Lietuvą sugrįžęs ir daugelio melomanų širdis užkariavęs atlikėjas metams bėgant neprarado savo populiarumo – dar prieš koncertą aplink „Žalgirio“ areną nusidriekė didžiulės automobilių spūstys, o tūkstantinė minia laukė, kol galės pamatyti atlikėjo pasirodymą.

Tai – trečiasis britų superžvaigždės pasirodymas Lietuvoje. Pirmąjį kartą jo pasirodymas vyko 2015 metais Kaune, antrąjį – 2017-aisiais Vingio parke. Pastarasis koncertas tapo didžiausiu tų metų šou Baltijos šalyse.

Pasirodymo metu atlikėjas pristatė specialiai solinės karjeros jubiliejaus proga išleistą naują albumą „XXV“, kuriame nugulė tokie R. Williamso hitai kaip „Let Me Entertain You“, „Love My Life“, „Angels“ ir kiti.

Albumas įrašytas kartu su didžiausiu džiazo ir populiariosios muzikos orkestru pasaulyje „Metropole Orkest“, kuriame – net 97 muzikantai.

„Į „XXV“ albumą sudėjau daugelį savo mėgstamiausių dainų. Kiekviena turi ypatingą vietą mano širdyje, taigi įrašyti jas iš naujo ir dar su orkestru buvo išties jaudinantis procesas“, – sakė žymusis britų dainininkas.

Bilietai į „Žalgirio“ arenoje vykusį koncertą buvo išpirkti akimirksniu – vos per savaitę laiko, vėliau organizatoriai skelbė ir papildomą prekybą.

Vienas populiariausių pasaulio atlikėjų šio koncertinio turo metu planuoja aplankyti 18 Europos šalių, kuriose surengs 22 koncertus. Pirmasis gastrolių pasirodymas įvyko sausio 20 d. Bolonijoje (Italijoje).

Daugiau nei prieš du dešimtmečius vaikinų grupėje „Take That“ debiutavęs R. Williamsas solo karjerą pradėjo 1996 m. Jis yra laimėjęs net 18 Britų muzikos apdovanojimų – daugiau nei bet kuris kitas atlikėjas ar grupė.

Dainininkas taip pat yra pelnęs tris muzikos kanalo MTV Europos apdovanojimus, o praėjusį dešimtmetį jo dainos britų radijo ir televizijos eteryje skambėjo dažniausiai. Tarp 100 geriausiai parduodamų albumų Jungtinės Karalystės istorijoje yra net šeši Robbie Williamso albumai, o viso pasaulyje parduota daugiau nei 75 milijonai jo albumo ir singlų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA