V. Putvinskio gatvėje ištryško šalto vandens upelis | Kas vyksta Kaune

V. Putvinskio gatvėje ištryško šalto vandens upelis

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Penktadienio popietę „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pranešė apie miesto centre iš gelmių pasipylusį vandenį. V. Putvinskio gatvėje trūkus vandentiekio įvadui, avarinei tarnybai teko išardyti trinkeles ir atkasti vamzdį. Vandens tiekimą atkurti tikimasi iki 18 val.

Kaip apie 14.15 val. nurodė pro šalį ėjęs vieno Žemaičių gatvės namo pirmininkas Aleksandras Gurskas, iš po trinkelių besiveržiantis vanduo burbuliuodamas tekėjo gatve žemyn link Vienybės aikštės.

Avarija įvyko ties įvažiavimu į V. Putvinskio g. 60-o namo kiemą. A. Gurskas pažymėjo, kad šaligatvis sutvarkytas neseniai, tačiau, anot vyro, komunikacijos nebuvo remontuotos. Panaši situacija yra minėtoje Žemaičių gatvėje – kaunietis pasakojo vandens filtrą keičiantis kas savaitę, mat šiame prisikaupia keli centimetrai juodų nuosėdų.

„Kas slepiasi po naujomis trinkelėmis, gal labai senas vandentiekio ketinis vamzdis, kuriam galimai apie 80 metų? Žemaičių gatvėje po rekonstrukcijos tokius senus vamzdžius paliko matomai ateinančioms kartoms kaip kultūros paveldo reliktą“, – pridūrė A. Gurskas.

„Kas vyksta Kaune“ nuvykus į V. Putvinskio gatvę, palei šaligatvį tebetekėjo vanduo, kuris netrukus buvo užsuktas. Trinkeles išardę ir vamzdį atkasti pasiruošę darbininkai juokavo, kad trūkus karšto vandens trasai bent likviduoti avariją būtų šilčiau.

Vyrų teigimu, darbai gali užtrukti iki dviejų valandų, priklausomai nuo vamzdžio būklės. Greičiausiai, šis neatlaikė pastarosiomis dienomis tarp teigiamos ir neigiamos svyruojančios oro temperatūros.

Kaip naujienų portalui patikslino „Kauno vandenų“ viešųjų ryšių specialistė Vaida Bytautė, įtrūko namo šalto vandens įvadas. Vanduo šiuo metu V. Putvinskio gatvėje išjungtas apie 10-čiai pastatų, brigada avariją stengsis likviduoti iki 18 val.

Daugiau apie Žemaičių gatvės situaciją, kurią priminė A. Gurskas, skaitykite čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA