Pradedamas Eivenių gatvės kapitalinis remontas: informuoja, kaip keisis eismo tvarka | Kas vyksta Kaune

Pradedamas Eivenių gatvės kapitalinis remontas: informuoja, kaip keisis eismo tvarka papildyta

Kaunas.lt nuotr.

Pradedamas Eivenių gatvės kapitalinis remontas, vairuotojai raginami įdėmiai paisyti laikinų kelio ženklų.

Kaip penktadienį pranešė Kauno miesto savivaldybė, į Kauno klinikas vedančioje gatvėje numatyta pakeisti važiuojamosios dalies dangą, sutvarkyti šaligatvius, apšvietimą ir iš pagrindų atnaujinti žiedinę sankryžą. Darbai vyks keturiais etapais.

Praėjusią savaitę darbai startavo abipus užtvertoje nedidelėje A. Jasaičio gatvės atkarpoje. Nuo jos iki viešojo transporto žiedo ties pagrindiniu Kauno klinikų įėjimu eismas laikinai pakeistas iš vienpusio į dvipusį. Čia pat įrengti ir automobilių stovėjimą draudžiantys ženklai.

Pirmąją atkarpą A. Jasaičio gatvės pradžioje ties sankirta su Eivenių gatve planuojama atnaujinti iki kovo 20 d., pažymima savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Kitą pirmadienį (kovo 13 d.) intensyvūs darbai prasidės ir Eivenių gatvės dalyje nuo įvažiavimo į Kauno klinikų teritoriją pro Akušerijos korpuso vartus iki viešojo transporto žiedinės sankryžos.

„Vairuotojų prašome atkreipti dėmesį į kelio ženklus. Visa tai truks mažiausiai iki vasaros. Šiuo metu nuo žiedinės sankryžos iki įvažiavimo ties Akušerijos korpusu laikinai leidžiamas dvipusis eismas, todėl transporto priemonių čia statyti negalima. Pirmadienį ši atkarpa bus uždaryta aklinai. Vasarą, sumažėjus transporto srautams mieste, planuojame imtis ir žiedinės sankryžos pertvarkymo”, – teigia Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Kapitalinis remontas Eivenių gatvėje prasideda nuo požeminių komunikacijų sutvarkymo. Tuo pačiu ruošiamasi atnaujinti važiuojamąją dangą, šaligatvius, troleibusų kontaktinio tinklo atramas ir apšvietimo stulpus.

Pokyčių sulauks ir čia pat esanti žiedinė sankryža. Joje numatyta atskira viešojo transporto juosta, speciali vieta trumpam stabtelėjimui – „Kiss and ride”, taip pat žmonių su negalia sustojimo vietos.

Eismo schema / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Papildyta 13.47 val.

Informacija Kauno klinikų pacientams ir jų artimiesiems

Aktuali informacija pacientams bei jų artimiesiems, automobiliu vykstantiems į Kauno klinikų Centrinį korpusą, Akušerijos ir ginekologijos, Neonatologijos, Vaikų ligų, Vaikų chirurgijos, Onkologijos ir hematologijos, Neurologijos ir Neurochirurgijos klinikas.

Nuo kovo 13 dienos Eivenių gatvės kelias link Akušerijos ir ginekologijos klinikos vartų bus visiškai uždarytas. Eismas nukreipiamas per J. Lukšos–Daumanto gatvę (kelias link Kauno klinikų Traumų ir skubios pagalbos centro).

Žemėlapyje matomas kelias link išvardintų klinikų.

Kauno klinikos atsiprašo dėl kilusių nepatogumų ir prašome visų vairuotojų ir pacientų supratingumo bei kantrybės.​​

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA