Pavasarinis sniegas vairuotojams metė iššūkį: visas Kaunas daužosi | Kas vyksta Kaune

Pavasarinis sniegas vairuotojams metė iššūkį: visas Kaunas daužosi

Skaitytojų nuotr.

Besibaigiant darbo savaitei pradėjęs kristi gausus sniegas smarkiai apsunkino sąlygas Kauno mieste ir visoje apskrityje. Vairuotojai socialiniuose tinkluose dalijasi informacija apie daugybę avarijų, eismas stoja tiek magistraliniuose keliuose, tiek Kauno centre.

„A1 autostradoje kelio danga ganėtinai slidi, švieslentėse dega perspėjimai apie tai, greitis yra ribojamas iki 90 km/val. Tačiau liūdniausia, kad kai kurie vairuotojai tą greičio ribojimą supranta kaip ką nors kita: lekia nemažai automobilių gerokai viršydami greitį.

Dėl to ties Grabučiškėmis jau yra keletas avarijų, dėl kurių smarkiai sulėtėjęs greitis, formuojasi automobilių kolonos. Gal būtų galimybė tiesiog perspėti vairuotojus? Nes eismo sąlygos yra išties kritinės“, – apie 15.40 val. rašė „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Portalo žiniomis, eismas sudėtingas ir Islandijos plente, čia automobiliai juda vos apie 40 km/val. greičiu.

Apie 15 val. vairuotojai informavo, kad didelė avarija įvykusi kelyje A5 Kaunas-Marijampolė, ties Mokolų Naujienos kaimu. Kelią užtvėręs sunkvežimis, lengvasis automobilis griovyje, eismą reguliuoja policija.

Ne ką geresnė situacija Kauno mieste: maždaug 15 val. įvykus avarijai Karaliaus Mindaugo prospekte prie „Circle K“, didžiulė spūstis formuojasi Kauno centre – „Google Maps“ duomenimis, eismo įvykiai fiksuojami visame prospekte.

Taip pat užsikišęs Pramonės prospekto žiedas, avarija prieš gerą valandą fiksuota Šilainiuose, Jotvingių ir Šarkuvos gatvių sankryžoje, automobiliai susidūrė ir Griniaus gatvėje, Vilijampolėje. Eismas stoja Žaliakalnyje, Vydūno alėjoje.

„Šiandien Kaunas daužosi. Maladiec lakstantys šoferiai. Nuo Parodos kalno važiuojant link Savanorių kalno mažiausiai 2 avarijos. Važiuojant link Aleksoto į Veiverių plentą dar mažiausiai 3 sudaužyti. Taip ir toliau nesilaikant saugaus atstumo ir pajudant iš vietos daugiau akceleratoriaus, kad BMW labiau užpakalį užmestų. PS visokių „Opelių“ lakstančių irgi rekomenduoju saugotis“, – prieš valandą skelbė „Kas vyksta Kaune“ grupės narys.

Kauniečiai pastebėjo, kad sninga jau geras keturias valandas, o kelininkų su valytuvais esą nematyti.

Papildyta 17.56 val.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtoja „Kas vyksta Kaune“ patikino, kad pranešimų apie eismo įvykius šiuo metu gaunama išties daug, pareigūnai dirba išsijuosę.

A1 kelyje ties Grabučiškėmis, policijos duomenimis, 14.33 val. fiksuota masinė avarija, kurios metu netoli viena kitos esančiose trijose vietose apgadinti apie 7 automobiliai: rėžėsi į atitvarus, nuvažiavo į griovį.

5 įvykiai buvo techniniai, vairuotojai užpildė eismo įvykių deklaracijas, viena „Volkswagen“ vairuotoja skundėsi krūtinės skausmu. Pareigūnai reguliavo eismą, kelias buvo pravažiuojamas. Nelaimėliai netrukus ištraukti iš griovių ir patraukė savo keliais.

Kita masinė avarikja užfiksuota 15.03 val. Nuokalnės ir Jonavos gatvių sankirtoje. Čia registruoti 5 techniniai įvykiai, nukentėjusių nebuvo.

Lietuvos automobilių kelių direkcija praneša, kad penktadienį eismo sąlygos didžiojoje Lietuvos dalyje sudėtingos dėl snygio, naktį jas sunkins plikledis ir lijundra.

16 val. duomenimis, dėl besitęsiančio snygio, didžiojoje Lietuvos dalyje kelių dangos slidžios, padengtos pažliugusio bei prispausto sniego sluoksniu, provėžotos. Sudėtingiausios eismo sąlygos pietų Lietuvoje, Vilniaus, Trakų, Kauno ir Kėdainių rajonuose.

Oro temperatūra siekia nuo 1 iki 6 laipsnių šalčio. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį daugelyje rajonų krituliai, daug kur lijundra, plikledis. Vėjas rytinių krypčių, 6–11 m/s. Žemiausia oro temperatūra sieks nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA