Rusija į „juodąjį sąrašą“ įtraukė 144 Baltijos šalių politikus, žurnalistus, ministrus | Kas vyksta Kaune

Rusija į „juodąjį sąrašą“ įtraukė 144 Baltijos šalių politikus, žurnalistus, ministrus

/ RFP nuotr.

Rusijos federacijos užsienio reikalų ministerija paskelbė, jog į „juodąjį sąrašą“ įtraukė 144 Lietuvos, Latvijos ir Estijos piliečius. Rusijos ministerijos teigimu, neva Baltijos šalys kursto rusofobiją ir dalyvauja „sovietų karių išvaduotojų paminklų griovime“, todėl jie buvo įtraukti į nepageidaujamų asmenų sąrašą.

„Buvo priimtas sprendimas į Rusijos „stop sąrašą“ įtraukti priešiškiausius mūsų šaliai ministrus, parlamentų deputatus, visuomenės veikėjus, žurnalistus iš Latvijos, Lietuvos ir Estijos“, – rašoma Rusijos ministerijos pranešime.

Pranešime taip pat teigiama, kad „šis žingsnis buvo žengtas kaip atsakas į aktyvų Baltijos šalių lobizmą dėl sankcijų ir kitų priemonių Rusijai, kišimąsi į mūsų vidaus reikalus, kurstomas rusofobiškas nuotaikas“.

„Į sąrašą įtraukti 144 Latvijos, Lietuvos ir Estijos piliečiai taip pat dalyvauja šių valstybių valdžios pradėtoje barbariškoje kampanijoje dėl masinio paminklų sovietų kariams išvaduotojams griovimo, rusakalbių gyventojų persekiojimo, istorijos perrašymo, nacizmo šlovinimo ir nusikalstamos linijos, kuri siekia eskaluoti Ukrainos konfliktą ir pripumpuoti Kijevo režimą ginklais“, – rašoma pranešime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA