Kaunietė S. Šimulytė – viena iš TOP 100 Europos moterų socialinio verslo lyderių | Kas vyksta Kaune

Kaunietė S. Šimulytė – viena iš TOP 100 Europos moterų socialinio verslo lyderių

S. Šimulytė (dešinėje) / R. Tenio nuotr.

Kovo 8-ąją – Tarptautinę moters diena – Euklido tinklas (angl. Euclid Network) paskelbė 100 Europos moterų socialinio verslumo ir inovacijų lyderių sąrašą. Šiais metais tarp šimto realų socialinį pokytį visuomenėje kuriančių moterų socialinių inovatorių kategorijoje įvertinta ir Europos socialinio verslumo ugdymo ir inovatyvių studijų instituto vadovė, „ChangeMakers’ON“ programos iniciatorė ir ekspertė Simona Šimulytė.

Kaip Lietuvos socialinio verslo asociacijos (LiSVA) pranešime sako Simona, šis apdovanojimas yra įvertinimas ir pripažinimas jos pasirinkimų, sprendimų ir veikimo būdo pagal pajautą, o ne sudėliojus kiekvieną žingsnį strategiškai ir įsivertinus rizikas.

„Jau prieš 13 metų, kai žodžių darinys „socialinis verslas“ ir „socialinės inovacijos“ Lietuvoje skambėjo apie nieką, man rūpėjo tvarumas, mūsų verslų ir startuolių (kurie tuo metu irgi tik žengė pirmuosius žingsnius) ekosistemos kuriamas poveikis ne tik vienas kitam, bet ir artimai aplinkai bei žemei. Taip gimė ir „Changemakers’ON“, – pasakoja S. Šimulytė.

Socialinių inovacijų ambasadorė neslepia, kad jos kelionėje buvo ir perdegimų, pasipriešinimų, praradimų, nudegimų. Ir didžiausia atrama tokiais momentais būdavo jos komanda, kurios dalis šiuo metu vis dar yra kartu.

„Labai svarbus klientų, startuolių grįžtamasis ryšys ir stiprus vidinis vertybinis tikėjimas, kad noriu burti poveikį kuriančią startuolių ekosistemą, tvarumą matyti ne kaip marketingo dalį ar „indulgenciją“. Man asmeniškai vis dar labai didelė motyvacija tęsti ir vystyti toliau šią kryptį yra kurti pokytį tokį, kokį noriu matyti kartu su startuoliais, verslais ir žmonėmis, kuriant tvarią ir sąveikaujančią bendruomenę“, – įžvalgomis dalijasi S. Šimulytė.

„Simona yra mūsų Lietuvos socialinio verslo asociacijos steigėja ir valdybos narė, todėl sveikiname bei didžiuojamės tokiu tarptautiniu įvertinimu. Visada yra labai džiugu stebėti mūsų bendruomenėje augančius lyderius, kurių veikla bei siekiai įkvepia ir kitus socialinio verslo kūrėjus. Tik savo pavyzdžiu rodydami lyderystę pasieksime pripažinimą ir Lietuvoje. Tikiu, kad socialinis verslas jau artimojoje ateityje pas mus bus vertinamas ir skatinamas kaip pati pažangiausia ir humaniškiausia verslo forma, sprendžianti visiems mums aktualius iššūkius“, – pranešime cituojama LiSVA vadovė Viktorija Bražiūnaitė.

LiSVA Euklido tinklo nariais tapo praeitais metais.

Nuo 2020 m. Euklido tinklo iniciatyva „Top 100 Women in Social Enterprise“ suteikia platformą moterims, kurios savo inovacijomis ir verslumu prisideda prie visuomenės. Siekiant suteikti galių Europos moterų lyderėms ir paspartinti pažangą kuriant lyčių lygybės pasaulį, šiame kruopščiai atrinktame sąraše minimos moterys socialinių įmonių sektoriuje, pabrėžiant jų poveikį ir pasiekimus, sujungiant jas, kad įkvėptų ir mokytųsi viena iš kitos.

Gavęs daugiau nei 900 paraiškų iš moterų lyderių Europos socialinių įmonių ekosistemoje, Euklido tinklas kartu su ekspertų komisija sudarė 100 geriausių socialinių įmonių moterų, kurios 2023 m. padarė reikšmingą socialinį ir (arba) poveikį aplinkai, sąrašą. Pagal #EmbraceEquity, šiuo sąrašu siekiama reprezentuoti kultūrinį, ekonominį, religinį, etninį, rasinį, lyčių, fizinį / psichinį ir lytinį Europos socialinių įmonių sektorių.

2023 m. Tarptautinė moters diena mini moterų ir merginų pastangas kuriant lygesnę ateitį. Visi galime sulaužyti šališkumą ir padėti sukurti labiau įtraukiantį pasaulį. Sukurkime #EmbraceEquity ir pasisemkime įkvėpimo iš jų sėkmės istorijų ir pasiekimų.

Peržiūrėkite 2023 m. 100 geriausių moterų socialinių įmonių sąraše čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA