Prabilo „Maximoje“ susmukusią moterį nesėkmingai gaivinęs kaunietis | Kas vyksta Kaune

Prabilo „Maximoje“ susmukusią moterį nesėkmingai gaivinęs kaunietis papildyta

Skaitytojų nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pasidalijo išsamesne informacija apie praėjusį penktadienį prekybos centre įvykusią nelaimę. Vyras su pagalbininkais teigė bandęs gaivinti „Maximoje“ susmukusią moterį, po to ją perėmė medikai, bet pastangos buvo bergždžios. Įvykio dalyvio nuomone, viskas galėjo pasisukti kita linkme, jeigu parduotuvėje būtų defibriliatorius.

„Šitą moterį gaivinau, kol medikai atvažiavo“, – naujienų portalui teigė „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Su redakcija susisiekęs vyras pasakojo, jog pamatęs parduotuvėje sukniubusią moterį, puolė ją gelbėti prieš atvažiuojant Kauno greitosios medicinos pagalbos brigadai.

„Apie 15 val. atėjau į „Maximos“ prekybos centrą V. Krėvės g. 14B. Prie įėjimo pamačiau 90 laipsnių kampu susmukusią moterį, ji buvo atsirėmusi į „Maximos“ daiktų saugyklas.

Praeiviai ėjo pro šalį. Tik keli žmonės sustojo, iš kurių jaunuolis jau kalbėjo pagalbos telefonu dėl esamos situacijos. Aš sustojau, bandžiau apčiuopti moteriškės pulsą. Pribėgo iš vaistinės moteriškės, prisidėjo prie pagalbos.

Paguldėme moterį horizontaliai. Pulso nebuvo, todėl pradėjome širdies masažą. Pirmoji atliko vaistinės darbuotoja, toliau perėmiau aš (esu dirbęs Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties administracijoje)“, – situaciją detaliai nupasakojo vyras.

Jis pažymėjo, jog parduotuvėje nebuvo defibriliatoriaus, kuris galimai būtų padėjęs išgelbėti moters gyvybę.

„Maximos“ Prekybos departamento direktorė Liusana Krivonė „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare išreiškė nuoširdų apgailestavimą dėl vienoje iš tinklo parduotuvių įvykusios nelaimės ir užuojautą artimiesiems dėl netekties.

„Įvykio dieną parduotuvės tambūre moteriai staiga suklupus, parduotuvės veikla nedelsiant buvo sustabdyta, iškviesta greitoji medicinos pagalba. Kol laukta medikų, mūsų darbuotojai darė viską, ką galėjo, kad suteiktų pirmąją pagalbą. Atvykę medikai tęsė moters gaivinimą, tačiau jos gyvybės išgelbėti nepavyko“, – nupasakojo L. Krivonė.

Ji pridūrė, kad „Maximos“ darbuotojai yra periodiškai apmokomi pagal pirmosios pagalbos teikimo mokymų programą. Visose tinklo parduotuvėse yra pirmosios pagalbos priemonės.

„Defibriliatoriai šiuo metu yra didžiosiose mūsų prekybos tinklo parduotuvėse, visi darbuotojai yra apmokyti, kaip naudotis įrenginiu nelaimės atveju. Parduotuvėje, kur įvyko nelaimė, defibriliatoriaus nebuvo. Svarstysime apie šių įrenginių skaičiaus didinimą mūsų parduotuvių tinkle“, – kalbėjo Prekybos departamento direktorė.

Primename, kad pranešimą apie prekybos centre mirusią moterį Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo kovo 3 d., 15.03 val. Piliečiai ir greitosios pagalbos medikai bandė gaivinti 1966 m. gimusią moterį, tačiau jos išgelbėti nepavyko.

„Kas vyksta Kaune“ išsiuntė užklausą Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) dėl prievolės ar rekomendacijų gausiai lankomose viešose vietose įrengi defibriliatorius. Gavę komentarą, papildysime.

Praėjusių metų birželio SAM duomenimis, Lietuvoje yra maždaug 400 automatinių išorinių defibriliatorių. Daugumą jų galima rasti šiame žemėlapyje:

Papildyta kovo 9 d., 15 val.

SAM Komunikacijos skyriaus vyriausiasis specialistas Julijanas Gališanskis „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad šiuo metu nėra privalomo reikalavimo įstaigoms ar savivaldybėms įsirengti defibriliatorius, jie įrengiami pačių savivaldybių ir įstaigų iniciatyva.

„Ministerija pritaria siūlymui plėsti defibriliatorių tinklą ir inicijuos diskusijas, kokiomis priemonėmis tai būtų galima padaryti“, – pridėjo J. Gališanskis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA