Parodoje Kaune – galimybė išvysti retą, legendomis apipintą katę | Kas vyksta Kaune

Parodoje Kaune – galimybė išvysti retą, legendomis apipintą katę

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Japonijoje ši veislė žinoma jau labai seniai, tačiau už jos ribų apie ją nebuvo žinių iki pat 1960-ųjų. Tais metais japonų bobteilų kačių buvo atgabenta į Ameriką, čia joms buvo įmaišytas ilgaplaukių kačių genas. Europoje ši veislė iki šiol labai reta. Įsigyti šių kačių labai sunku, nes jos parduodamos tik su asmenine rekomendacija. Skiriamasis japonų bobteilų bruožas – panaši į triušio uodegą ar bumbulą.

Japonų bobteilų atvaizdų galima pamatyti Viduramžių meno kūriniuose. Būtent šios katės davė pradžią tarptautiniam logotipui „Hello Kitty“. Japonų bobteilų tėvynė, žinoma, yra Japonija. Legenda pasakoja, kad 1600-aisiais Japonijoje karaliaus įsakymu buvo paleistos visos katės, kad apgintų šilkverpius nuo graužikų. Katės su joms patikėta užduotimi susitvarkė puikiai, galbūt tai viena iš priežasčių, kodėl jos tapo tokios gerbiamos japonų kultūroje, rašoma organizatorių pranešime žiniasklaidai.

„Mi-ke“ – trispalvė japonų bobteilų veislės katė (baltos, raudonos ir juodos spalvos mišinys) – yra laikoma sėkmės simboliu. Vieną japonų bobteilą į parodą, kuri vyks kovo 11–12 dienomis, nuo 10 iki 17 val., Kaune, „Victoria Hotel“ viešbutyje (šalia Kauno Akropolio), atveš Švedijos felinologai. Nepraleiskite progos šeštadienį pamatyti šį retą gyvūną.

Japonų bobteilas / Organizatorių nuotr.

Parodoje bus ir kitų retų ar populiarių kačių veislių, tačiau visi kiti parodos dalyviai bus ilgauodegiai. Ilgiausiomis uodegomis puošiasi Meino meškėnai, pelnantys apdovanojimus ir pagyrimus ne tik už ilgiausias uodegas, bet ir už įspūdingą dydį. Meino meškėnai – didžiausios naminės katės pasaulyje. Šios veislės kačių parodoje bus kaip visad gausu.

Vis daugiau retų, mūsų šalyje nematytų veislių kačių atsiveža felinologai, tačiau jau du dešimtmečius Lietuvoje populiariausi išlieka Britanijos trumpaplaukiai. Šių įspūdingų didžiaakių „meškinų“ ir šioje parodoje Kaune bus pristatyta gausiausiai ir įvairių spalvų. Ilgaplaukius ir trumpaplaukius britus bus galima pamatyti sekmadienį.

Retai kada kitose parodose galima išvysti kadaise populiaria Lietuvoje buvusią kačių veislę – Siamo katę. Tačiau šioje parodoje Siamo ir Rytų (orientalų) veislių katėmis tikrai pasigrožėsite – jų parodoje bus kaip niekad gausu, o jas eksponuosime šeštadienį.

Abejingų nepaliekantys Devonšyro reksai sparčiai populiarėja Lietuvoje, jų šeštadienį bus daugiau nei dvidešimt.

Bengalijos katės, žavinčios nuostabiu dėmėtu kailiu, bus eksponuojamos sekmadienį.

Beuodegės, ilgaplaukės, dėmėtos ir auksinės, garbanotos ir beplaukės, žaliaakės ir riestaausės, tituluotos ir naminės – visų daugiau nei šimto penkiasdešimties tarptautinės parodos dalyvių nė neišvardysi. Todėl nepraleiskite retos progos aplankyti Lietuvos felinologų draugijos „Bubastė“ parodą ir galbūt sutikti savo sėkmę. Mes esame tikri, kad kiekviena katė, apsigyvenusi namuose, atneša laimę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA