Šešiskart ranką prieš sugyventinę kėlęs kaunietis išgirdo teismo nuosprendį | Kas vyksta Kaune

Šešiskart ranką prieš sugyventinę kėlęs kaunietis išgirdo teismo nuosprendį

Asociatyvi / Šiaulių AVPK nuotr.

Kauno apylinkės teismas priėmė apkaltinamą nuosprendį byloje, kurioje kaunietis R. R. kaltintas dėl fizinio skausmo sukėlimo. Šis nuosprendis – septintasis kauniečio teistumas ir šeštasis nuosprendis dėl smurto prieš tą pačią moterį.

Kaip antradienį skelbiama LR generalinės prokuratūros pranešime, bylos duomenimis, 2022 m. vasario 22 d. kaltinamasis R. R., būdamas neblaivus, daugiau kaip du kartus rankų kumščiais trenkė ir panaudojo kitus smurtinius veiksmus prieš sugyventinę. Tokie kaltinamojo smurtiniai veiksmai pasikartojo ir kitą dieną.

Nukentėjusiajai kreipusis į policijos pareigūnus buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 2 d. Praėjusią savaitę Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose buvo paskelbtas šios bylos nuosprendis.

Byloje kaltinamojo R. R. atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta. Jo atsakomybę sunkinančia aplinkybe laikytina tai, kad nusikalstamas veikas padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio bei būdamas recidyvistu.

Atsižvelgiant į nusikalstamų veikų pavojingumą, kaltinamojo asmenybę, į tai, kad kaltinamasis praeityje teistas už smurtinio pobūdžio nusikalstamų veikų darymą prieš tą pačią nukentėjusiąją ir jam jau buvo taikytas bausmės vykdymo atidėjimas, tačiau tai nesulaikė nuo naujos nusikalstamos veikos padarymo, ikiteisminiam tyrimui vadovavusi prokurorė teismo prašė paskirti 5 metų laisvės atėmimo bausmę.

Kauno apylinkės teismas R. R. pripažino kaltu dėl abiejų nusikalstamų epizodų pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 2 d. („Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas“), subendrinus bausmes kaltinamajam paskirta reali 4 metų laisvės atėmimo bausmė. Jis taip pat privalės sumokėti daugiau kaip 1100 eurų bauda.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA