Unikalų tyrimą atliekantis LSU prašo kauniečių pagalbos | Kas vyksta Kaune

Unikalų tyrimą atliekantis LSU prašo kauniečių pagalbos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos sporto universiteto (LSU) mokslininkai atlieka unikalų tarptautinį tyrimą ir ieško tiriamųjų. Kadangi tiriamieji turi būti pakankamai sveiki senjorai vyrai, jų surasti, anot universiteto, labai sunku.

Kaip skelbiama LSU pranešime, mokslininkai yra nustatę, kad apie 60-us gyvenimo metus stebimas ženklus fizinio pajėgumo (pvz., raumenų jėgos) ir pažintinių funkcijų (pvz., atminties) mažėjimas.

Su amžiumi darosi vis sunkiau be rankų pagalbos atsistoti nuo kėdės, lipti laiptais ar išlaikyti pusiausvyrą. Taip pat sunkiau išmokti naujų dalykų, prisiminti vardus, o suskambus telefonui pirmiau sustojame ir tik tada atsiliepiame. Tuo metu jaunas žmogus be didesnių sunkumų gali atlikti keletą užduočių iškart.

Anksčiau atliktų mokslinių tyrimų metu LSU mokslininkai, bendradarbiaudami su kitų šalių kolegomis, nustatė ryšį tarp raumenų jėgos ir galvos smegenų sveikatos. Šiuo metu vykdomų tyrimų metu siekiama suprasti, kaip didėjanti raumenų jėga veikia galvos smegenų sveikatą ir kognityvinę funkciją.

Tokiems tyrimams atlikti ieškoma vyresnių nei 60 metų vyrų, norinčių 3 mėnesius reguliariais sportuoti. Jeigu nerūkote ir neturite lėtinių ligų bei norite prisijungti prie tyrimo, susisiekite tel. +370 (698) 33 646 arba el. paštu vida.cesnaitiene@lsu.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA