Vilijampolėje vidury gatvės sukrovė kalną padangų ir padegė | Kas vyksta Kaune

Vilijampolėje vidury gatvės sukrovė kalną padangų ir padegė dar papildyta

Pirmadienio naktį Tilžės gatve važiavę kauniečiai galėjo trumpam pasijusti kaip riaušėse. Prie Kėdainių gatvės žiedinės sankryžos važiuojamąją dalį užtvėrė degančios padangos.

Po rinkimų vakaro apie 2 val. iš redakcijos važiavę „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai atsidūrė pačiame įvykio centre. Čia pat stoviniavę policijos pareigūnai laukė atvykstant ugniagesių – pranešimą sakė gavę ką tik ir žinantys ne daugiau už prašalaičius.

Prie padangų buvo paliktas galimai benzino ar kito degaus skysčio bakelis, ugnis stipriai dūmijo. Operatyviai su autocisterna prisistatę ugniagesiai per kelias minutes užgesino smardų laužą ir nuvilko padangas nuo važiuojamosios dalies.

Kaip pirmadienio rytą nurodė Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, pranešimas iš policijos apie Kėdainių ir Tilžės gatvių sankryžoje degančias padangas gautas 2.07 val.

Ant važiuojamosios kelio dalies degė apie 35 automobilių padangos. Dėl degusių padangų surinkimo ugniagesiai informavo atsakingą Kauno savivaldybės įmonę UAB „Kauno švara“.

„Kas vyksta Kaune“ pažymi, kad padangos buvo sukrautos gana gilioje įduboje, nuo LSMU Veterinarijos akademijos atvykstančius vairuotojus prieš pat žiedą verčiančioje beveik sustoti.

Važiuojamoji dalis čia skersai iškasta jau kelias savaites, tvarkant Tilžės gatvės šaligatvius.

Papildyta 11.46 val.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) patikslino, kad apie 2.10 val. Kėdainių ir Tilžės gatvių sankirtoje policijos pareigūnai pastebėjo gatvėje degančias padangas.

Iškviesti ugniagesiai gelbėtojai, gaisras užgesintas. Kauno apskrities VPK pradėta administracinė teisena pagal Administracinių nusižengimų kodekso 481 str. 1 d., dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo.

Papildyta kovo 7 d., 13.45 val.

Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis naujienų portalui pateikė komentarą dėl degančiomis padangomis pažymėtos duobės ir Tilžės gatvėje atliekamų darbų:

„Velnio“ duobė prieš pat vadinamąjį Kėdainių žiedą susiformavo AB „Kauno energija“ vykdytoje šilumos tinklų rekonstravimo vietoje. Kelininkai gatvės kasimo darbų nevykdė. Apie susiformavusią įdubą AB „Kauno energija“ informavome dar praėjusią savaitę. Pareikalavome, kad įpareigotų darbus vykdžiusį rangovą sutvarkyti įdubą važiuojamojoje gatvės dalyje.

Tilžės gatvėje vykdomi važiuojamosios dalies ir pėsčiųjų takų remonto darbai, atnaujinamas gatvės apšvietimas. Žiemos laikotarpiu, dėl vyraujančių neigiamų temperatūrų ir būtinybės darbus derinti su kitų gatvės komunikacijų remontu, darbų apimtys Tilžės g. yra sumažėjusios. Didesnį pagreitį darbai įgaus balandžio mėnesį.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA