Klausia kauniečiai: ką Vilijampolėje veikia rusiška technika? | Kas vyksta Kaune

Klausia kauniečiai: ką Vilijampolėje veikia rusiška technika?

Skaitytojo nuotr.

„Kokį čia filmą filmuoja Demokratų gatvėje Kaune su rusiška technika?“ Tokį klausimą sekmadienį uždavė kaunietis, Vilijampolėje pastebėjęs kelis sovietų technikos egzempliorius.

Kaip portalą „Kas vyksta Kaune“ informavo „M–Films“, čia rengiamasi kurti filmą apie Lietuvos televizijos žurnalistų bado akciją priešais televizijos pastatą.

„M–Films“ pranešime nurodoma, jog kovo 6-15 dienomis prie Demokratų gatvės 53-ojo pastato vyks režisieriaus Karolio Kaupinio naujojo filmo „Badautojų namelis“ filmavimai. Ir nors filmo veiksmas vyksta 90-ųjų Vilniuje, didelė dalis jo filmavimų numatyta Kaune.

„Pastatas Vilijampolėje, kuriame yra įsikūrusios daugybė įvairiausių įmonių, filme taps Lietuvos televizija istoriniais 1991-aisiais. Vaidybinio kino formatas mums leidžia neapsiriboti originaliomis istorinėmis lokacijomis, o teritorija aplink Demokratų g. 53 Kaune – puiki vieta įkurdinti „Badautojų namelį“, – atskleidžia režisierius Karolis Kaupinis.

„Kaune nemažai filmavome ir pirmąjį Karolio filmą „Nova Lituania“ – tąkart lokacijų pasirinkimą stipriai diktavo vaizduojamas laikotarpis – tarpukaris, gražiausiai atsiskleidžiantis Kaune. Besiruošiant naujam filmui apie 90-uosius, jau, regis, turėjome didesnę pasirinkimo laisvę, tačiau vis tiek ir vėl sugrįžome į Kauną – beieškant kuo autentiškesnių lokacijų, būtent čia atradome platų jų pasirinkimą. Be to, mus čia sužavėjo ir didelė laisvė kurti – už tai ačiū Kauno miesto savivaldybei“, – sako filmo prodiuserė Marija Razgutė („M–Films“).

Filmo „Badautojų namelis“ veiksmas nukels į 1991-uosius. Trys Lietuvos televizijos žurnalistai – Daiva, Sigis ir Mykolas – paskelbia bado akciją priešais televizijos pastatą. Taip jie siekia atgauti patalpas iš jas okupavusių sovietų karių. Bado akcija sulaukia itin didelio visuomenės ir žiniasklaidos palaikymo, bet nepatyrusių badautojų laukia kiti nenumatyti iššūkiai.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA