„Žinau, ką renku“ prieš rinkimus debatų nesurengė tik Kaune ir Šalčininkuose | Kas vyksta Kaune

„Žinau, ką renku“ prieš rinkimus debatų nesurengė tik Kaune ir Šalčininkuose

R. Tenio, salcininkai.lt nuotr.

„Žinau, ką renku“ politikos stebėsenos tinklo atstovai „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ penktadienį kalbėjo apie tai, jog per šių metų savivaldybių tarybų ir merų rinkimų laikotarpį surengė 58 debatus su įvairių miestų kandidatais į miesto mero postą. Debatai nesurengti Kaune ir Šalčininkuose.

„Mes surengėme 58 debatus skirtingose savivaldybėse, beveik visose, nepavyko tik dvejose. Šalčininkų rajono ir Kauno miesto. Matome, kad debatai labai domina tos vietos gyventojus, nes į sales tiesiog plūsta. Yra gal toks Vilniaus burbulas, kad rinkimai nevyksta, nieks neįdomu, nieks nevyksta, bet išvažiuokite į, pavyzdžiui, Skuodą. Skuode gyvena 5 tūkst. žmonių, mūsų debatus žiūrėjo 1 tūkst. žmonių. Vadinasi, didelė dalis žiūrėjo debatus. Tad negalime sakyti, kad šie debatai yra neįdomūs žmonėms. Regionuose tai yra labai įdomus dalykas, kaip miesto šventė žmonėms“, – pasakojo „Žinau, ką renku“ atstovė Rugilė Andrejevskytė.

Paklausus, kodėl Kaune nepavyko surengti debatų, ji teigė, jog buvo pastebėta, kad daug debatų buvo organizuota Kauno mieste, tačiau dabartinis meras ten nedalyvavo, todėl atsisakyta šios idėjos.

„Į šituos dvejus debatus tiesiog neatėjo merai. Kauno mieste matėm, kad daug debatų vyko be merų ir nusprendėme daugiau jų nedaryti. Mūsų principas yra, kad darome žmonėms, kad susipažintų su visais kandidatais, nes esame nešališkas politikos stebėsenos tinklas, todėl mums svarbu, kad galėtų visi ateiti, kad visi turėtų galimybę išklausyti visų kandidatų. O Šalčininkuose taip pat neatėjo meras ir pareiškė, jog jis jau jaučia palaikymą ir to jam nereikia“, – teigė R. Andrejevskytė.

Anot politikos stebėsenos tinklo atstovės, didžiulio susidomėjimo susilaukė debatai Vilniuje, bet renginiai visur įdomūs, visur rinkosi didelės minios klausytojų. R. Andrejevskytės teigimu, gyventojams darosi įdomu sužinoti apie jų renkamus kandidatus, jų vizijas ir pažadus miestui. Debatų metu klausytojai atvyksta pasiruošę, paskaitę apie kandidatus ir sugalvoję sau rūpimus klausimus.

„Žinau, ką renku“ – nuo 2014 metų gyvuojantis nešališkas politikos stebėsenos tinklas, kuriame dalyvauja jauni žmonės iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių.

Organizacija tikina, jog nori rinkėjams padėti rasti argumentus ir patikrintus faktus, kurie padėtų apsispręsti, už ką balsuoti. Taip pat moko apie politiką, rengia neformalius edukacinius užsiėmimus ir mokymus mokyklose, organizacijose. Bendrauja su politikais, organizuoja debatus prieš rinkimus, viešas diskusijas po rinkimų bei stebi politikus ir jų veiklą.

Primename, kad Visvaldas Matijošaitis Kauno mero pareigas eina nuo 2015 m. ir siekia trečios kadencijos. Zdislavas Palevičius Šalčininkų miesto meru buvo 1991-1995 m., Šalčininkų rajono meru – nuo 2009 m. iki dabar.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA