LTG atstovas: tikrinami iš Baltarusijos gabenami skaldos ir naftos kroviniai | Kas vyksta Kaune

LTG atstovas: tikrinami iš Baltarusijos gabenami skaldos ir naftos kroviniai

BNS / Giedrius Gaidamavičius 2023/03/01 19:03
Asociatyvi / DELFI nuotr.

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) atsparumo direktorius Edvinas Kerza sako, kad įtariant galimus bandymus apeiti Vakarų sankcijas šiuo metu tikrinami iš Baltarusijos gabenami skaldos ir naftos kroviniai – juos vežant per Lietuvą gali būti bandoma naudotis panašiomis schemomis, kaip ir su baltarusiškomis karbamido trąšomis.

Apie 50 vagonų krovinys su skalda iš Baltarusijos šiuo metu stovi Kenos geležinkelio stotyje.

„Šiuose konteineriuose yra skalda, kuri šiuo metu yra nuodugniai tikrinama. Gali būti, kad irgi turėsime atvejį. Galima teigti, kad vienas iš bandymų apeiti sankcijų režimą, pavyzdžiui, skaldos ar naftos, kuri yra kituose konteineriuose ir šiuo metu taip pat yra detaliai tikrinama, atvejų“, – žurnalistams Kenos geležinkelio stotyje trečiadienį sakė E. Kerza.

Edvinas Kerza / DELFI nuotr.

„Čia yra sulaikyta, mano žiniomis, apie 50 vagonų. Nepasakysiu tiksliai, kiek čia yra tonų, tačiau apimtis tikrai nemenka“, – teigė LTG atstovas.

Motyvuodamas atliekamu tyrimu E. Kerza nepateikė išsamesnių duomenų apie skaldos gamintoją bei krovinio judėjimo kryptį.

„Gali būti bandoma naudotis panašiomis schemomis, kaip ir su trąšomis, ir nurodyti ne tuos gamintojus, siuntėjus – nesankcionuotus juridinius asmenis“, – teigė E. Kerza.

„Kaip minėjau, konkrečių pavadinimų tikrai negaliu atskleisti, kadangi tai yra ir privatūs, ir komercinės paslapties duomenys. Tačiau bandymas yra lygiai toks pat“, – teigė LTG atstovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA