Du ryškūs taškai danguje kasdien artėja vienas prie kito | Kas vyksta Kaune

Du ryškūs taškai danguje kasdien artėja vienas prie kito

Kaunietis danguje pamatė sužibusius šviesos kamuolius / Skaitytojo nuotr.

Pastarąją savaitę dangaus skliaute buvo galima išvysti įspūdingo grožio vaizdų. Pranešama, jog kovo 1, 2-ą dienomis žadamas itin retas planetų suartėjimas.

Savaitės pradžioje kaunietis dalijosi užfiksuotu nekasdieniu reginiu, įdomesne dangaus kompozicija – sužibusiais šviesos kamuoliais. Tąsyk skaitytojai spėliojo, ką gi tiksliai danguje pavyko užfiksuoti.

Pasirodo, tai ne stebuklingi šviesos kamuoliai, o viena link kitos artėjančios planetos, kurios, kaip skelbiama „Kosminės naktys su Almantu“ socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, kovo 1 ir 2-ą dienomis suartės.

„Pastaruoju metu mus dangus stebina ypatingo grožio vaizdais. Neseniai kai kurie galėjo grožėtis Šiaurės pašvaistėmis, dar kiek anksčiau buvo galima pamatyti trejetuko (Jupiterio, Mėnulio ir Veneros) kombinaciją“, – skelbiama „Kosminės naktys su Almantu“ socialinio tinklo paskyroje.

„O štai šiandien ir rytoj, kovo 1 ir 2-osios vakarais, bus galima išvysti retą Jupiterio ir Veneros suartėjimą. Šios planetos bus labai labai arti viena kitos. Taip arti, kad prasčiau matančiam tai atrodys kaip viena super mega ryški žvaigždė“, – detalizuojama „Kosminės naktys su Almantu“ paskyroje.

Jupiterio ir Veneros artėjimas / „Kosminės naktys su Almantu“ nuotr.

Puslapyje primenama, jog šiuo reginiu bus galima pasidžiaugti tik tuo atveju, jei vakaras bus giedras, o stebėjimui tinkamiausias laikas yra nuo 18:30 iki 20:15 val., Vakarų kryptimi.

Šviečiamojo pobūdžio puslapyje „Orai ir klimatas Lietuvoje“ taip pat rašoma apie du taškus, kurie kasdien vis artėja vienas šalia kito.

„Ne asteroidai bandantys susikalt vienas su kitu ir ne artėjantys ufonautų kosminiai laivai. Tai tik Jupiteris ir Venera, kurie iš Žemės perspektyvos atrodo esantys šalia vienas kito.

Iš tikrųjų tarp planetų yra keli šimtai milijonų kilometrų. Toks šių ar kitų planetų „sulipimas“ (moksle naudojamas terminas konjunkcija) karts nuo karto nutinka ir nieko tame blogo nėra“, – aiškinama „Orai ir klimatas Lietuvoje“ socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA