Užliedžiuose – daugiau laisvalaikio erdvių ir medicinos paslaugų | Kas vyksta Kaune

Užliedžiuose – daugiau laisvalaikio erdvių ir medicinos paslaugų

Užliedžių sporto aikštynas / KRS nuotr.

Rekonstruotas ir modernizuotas Užliedžių daugiafunkcis centras plečia savo veiklą. Pernai pastate įsikūrė pradinė mokykla, laisvalaikio salė ir biblioteka. Pirmadienį Kauno rajono meras Valerijus Makūnas atvyko apžiūrėti dar dviejų naujų objektų: sporto aikštyno ir baigiamo įrengti šeimos gydytojo kabineto.

Kauno rajono savivaldybės iš vietos gyventojų nupirktuose sklypuose UAB „Sūduvos statyba“ įrengė gumos granulių bėgimo takus, natūralios žolės mažojo futbolo aikštelę, daugiafunkcę krepšinio, teniso ir badmintono aikštelę, paplūdimio tinklinio aikštelę, šuolių į tolį sektorių. Teritorijoje daug erdvės skirta vaikų žaidimams, yra lauko gimnastikos įrenginių, suolelių, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Naująjį aikštyną Užliedžių pradinės mokinukai galėjo išmėginti jau šiandien. Nemaža jų eilė išsirikiavo krepšinio aikštelėje: vaikai norėjo pamėtyti naujus kamuolius, kuriuos bendruomenei atvežė Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius.

Kauno rajono savivaldybės direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris sakė, kad laisvalaikio ir sporto komplekso statyba savivaldybei kainavo 500 tūkst. eurų, iš jų 73,8 tūkst. eurų yra Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtros ir valstybės biudžeto lėšos.

Savivaldybės vadovai taip pat perdavė Pakaunės pirminės sveikatos priežiūros centrui (PSPC) naujas patalpas, kuriose įsikūrė šeimos gydytojo kabinetas. Įstaigoje bus teikiamos šeimos gydytojo, gydytojo akušerio-ginekologo, gydytojo odontologo, dantų rentgeno diagnostikos, burnos higienisto, bendrosios praktikos slaugytojo, išplėstinės praktikos slaugytojo paslaugos. Bus atliekami laboratoriniai tyrimai, prevencinės programos, vaikų ir suaugusiųjų vakcinacija.

Giraitės Šventosios Šeimos parapijos klebonas Tomas Trečiokas pašventino patalpas, linkėdamas, kad iš šios įstaigos žmonės išeitų sveikesni ir laimingesni, o joje dirbantys medikai nepavargtų ir nepristigtų kantrybės.

Pakaunės PSPC direktorius Valdas Oniūnas informavo kad šiuo metu vyksta higienos paso ir licencijos išdavimo procedūros ir patikino, kad pirmieji lankytojai medicinos paslaugomis galės naudotis maždaug po poros mėnesių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA