VRK socialinių tinklų aktyvuoliams turi svarbią žinią | Kas vyksta Kaune

VRK socialinių tinklų aktyvuoliams turi svarbią žinią

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prieš prasidedant balsavimui iš anksto savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) prašo rinkėjų nefotografuoti balsavimo biuletenių ir nepublikuoti nuotraukų socialiniuose tinkluose, informuoja VRK.

Rinkimų kodeksas draudžia fotografuoti ar filmuoti balsavimo kabinose. Šis draudimas atsirado siekiant pažaboti balsų pirkėjus, kurie mainais už piniginį ar kitokį atlygį prašydavo parodyti pardavusio savo balsą rinkėjo pažymėto biuletenio fotografiją.

Fotografavimas balsavimo kabinose / VRK nuotr.

VRK primena, kad Administracinių nusižengimų kodeksas numato teisinę atsakomybę už rinkėjų balsavimo slaptumo ir balsavimo tvarkos pažeidimus, tačiau VRK yra labiau linkusi apeliuoti į pačių rinkėjų sąmoningumą.

Rekomenduojama stengtis išlaikyti balsavimo paslaptį, kadangi pasidalijimas pažymėto arba sugadinto balsavimo biuletenio nuotrauka socialiniame tinkle gali daryti įtaką kitų rinkėjų apsisprendimui.

Taip pat VRK labai ragina rinkėjus, turinčius informacijos apie galimus papirkimus ar kitus įstatymų pažeidimus, susijusius su rinkimais, pranešti apie turimą informaciją.

Informuoti apie galimus pažeidimus galima ir trumpuoju VRK informacijos apie rinkimus teikimo numeriu 1855. Taip pat – per Lietuvos policijos elektroninių paslaugų portalą, arba skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA