Kauno rajonas planuoja elektromobilių įkrovimo stotelių plėtrą: atsiras 54 vietose | Kas vyksta Kaune

Kauno rajonas planuoja elektromobilių įkrovimo stotelių plėtrą: atsiras 54 vietose

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Siekiant paskatinti viešųjų elektromobilių įkrovimo stotelių plėtrą Kauno rajone, taip pat užtikrinti Lietuvos Respublikos alternatyviųjų degalų įstatyme numatytų įpareigojimų savivaldybėms vykdymą, Kauno rajono savivaldybės taryba ketvirtadienį patvirtino elektromobilių įkrovimo stotelių preliminarių vietų vietinės reikšmės keliuose ir viešosiose erdvėse pakaunėje sąrašą.

Taip pat yra parengtos pagrindinės nuostatos ir artimiausiu metu bus skelbiamas konkursas operatorių parinkimui, kurie bus atsakingi už elektromobilių įkrovimo stotelių įrengimą ir aptarnavimą, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Paruošti tolį sąrašą savivaldybes įpareigojo Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija. Pagal poreikius bet ne rečiau kaip kas 3 metus šiuos planus būtina peržiūrėti ir atnaujinti.

Viešųjų ir pusiau viešųjų elektromobilių įkrovimo prieigų vietinės reikšmės keliuose Kauno rajono savivaldybėje planas buvo parengtas pagal ESO pateiktus duomenis apie esamas prisijungimo prie tinklų galimybes, suderintas su ESO ir LR susisiekimo ministerija.

Operatoriai įsipareigotų savo lėšomis, o taip pat galimai pasinaudojant Europos Sąjungos investicijų lėšomis, įrengti viešąsias elektromobilių įkrovimo stoteles savivaldybės plane numatytose preliminariose vietose bei turėtų užtikrinti paslaugų stotelėse teikimą ne mažiau kaip 5 metus.

Elektromobilių įkrovimo stotelių preliminarių vietų vietinės reikšmės keliuose ir viešosiose erdvėse pakaunėje sąrašą galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA