„Radarom!“ sąskaitoje – 10 mln. eurų | Kas vyksta Kaune

„Radarom!“ sąskaitoje – 10 mln. eurų

A. Tapino ir R. Tenio nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Brutalaus Rusijos karo metinių akivaizdoje Lietuvos gyventojai susitelkė ir stojo į pagalbą prieš agresorę besiginantiems ukrainiečiams. Paramos akciją „Radarom!“ surengusios įvairios organizacijos lėšas rinko beveik mėnesį laiko ir surinko apvalią sumą pinigų, kurie bus skirti radarų Ukrainai įsigijimui.

Sausio 30 dieną pradėta akcija pasiekė savo kulminaciją – karo metinių proga surinkta daugiau nei 10 mln. eurų, o visoje Lietuvoje sausio 24-ąją skamba Ukrainos palaikymo koncertai ir kiti renginiai.

„Radarom!“ akcija / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Vasario 24-ąją 18.30 val. Vienybės aikštėje Kaune vyks karo prieš Ukrainą metinių minėjimas ir akcijos „Radarom!“ pabaigtuvės. Tiesioginę renginio transliaciją bus galima stebėti portale „Kas vyksta Kaune“.

Į renginį prašoma ateiti pasiruošus: su vėliavomis, transparantais, žvakėmis ar žibintuvėliais. Taip pat – su mobiliaisiais telefonais, kuriais kviečiama šviesti ir skambinti 1482, aukojant akcijai „Radarom!“.

„Radarom!“ akcijos organizatoriai: LRT kartu su organizacijomis „Blue/Yellow“, „Laisvės TV“, „1K fondas“ ir „Stiprūs kartu“.

Per akciją surinktos lėšos bus skirtos daugiafunkciams taktiniams radarams įsigyti. Radarų paskirtis – stebėti oro erdvę aplink tokius Ukrainai strategiškai svarbius objektus kaip elektrinės, vandens bokštai ir pan., kurie padeda užtikrinti kuo įprastesnį gyvenimą ukrainiečiams karo metu. Pirmasis radaras jau pasiekė Lietuvą.

Pinigai renkami į specialią „Blue/Yellow“ sąskaitą, taip pat gali būti pervedami paypal: mes@stipruskartu.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA