Kauno rajono mokyklose vyko gerumo akcija „Atverkime širdis“ | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono mokyklose vyko gerumo akcija „Atverkime širdis“

/ KRS nuotr.

Sausio 9-vasario 14 d. vyko Kauno rajono mokinių gerumo akcija „Atverkime širdis“, kurią jau devintus metus organizuoja Kultūros, švietimo ir sporto skyrius bei Kauno rajono mokinių taryba. Akcijos iniciatoriais mokyklose yra Kauno rajono mokinių tarybos.

Akcijos tikslas – mokinių visuomeniškumo, pilietiškumo bei atjautos artimui, nelaimės ištiktam žmogui ugdymas. Į veiklas stengiamasi įtraukti kuo daugiau mokyklų bendruomenių narių. Ankstesniais metais buvo vykdoma savanorystė Kauno rajono vaikų, senelių, gyvūnų globos namuose. Bendradarbiaujant su Kauno rajono socialiniu paslaugų centru, buvo lankomi vieniši, socialinės pagalbos prašantys žmonės Kauno rajono seniūnijose, suteikiama pagalba nelaimės ištiktoms šeimoms, prižiūrimi partizanų kapai. Šiais metais nutarta, savo veiklomis padėti nuo karo kenčiantiems ukrainiečiams.

Projekto metu mokyklos bendruomenės gamino apkasų žvakes elektros energijos neturintiems Ukrainos gyventojams ir kovotojams. Į veiklas įsitraukė 18 Kauno rajono bendrojo ugdymo mokyklų – Garliavos Juozo Lukšos gimnazija, Karmėlavos Balio Buračo gimnazija, Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija, Akademijos miestelyje įsikūrusi Vytauto Didžiojo universiteto Ugnės Karvelis gimnazija, Babtų, Piliuonos, Neveronių, Vilkijos, Raudondvario, Vandžiogalos, Domeikavos gimnazijos, Garliavos Jonučių progimnazija, Kulautuvos pagrindinė mokykla, Šlienavos pagrindinė mokykla, Zapyškio pagrindinė mokykla, Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinė mokykla, Lapių ir Ežerėlio pagrindinės mokyklos.

Mokyklų bendruomenės pagamino 3000 apkasų žvakių, kurios buvo nugabentos į Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčią, iš ten bus vežamos į Ukrainą. Priemones žvakių gamybai rinko ir Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus darbuotojai, prisidėdami prie akcijos.

„Šiais metais nusprendėme prisidėti prie pagalbos Ukrainai, kurios žmonės kenčia ypatingai nuožmią Rusijos agresiją. Šiuo metu sprendžiasi toli gražu ne tik Ukrainos likimas. Šios šalies gyventojai kovoja ne tik už savo, bet ir už daugelio kitų valstybių, taip pat ir Lietuvos, laisvę. Mes privalome tai vertinti ir kiek kas gali, padėti Ukrainai – kiekvieno iš mūsų indėlis yra labai svarbus“, – tvirtino akcijos koordinatorė, Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Miglė Trainienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA