K. Maksvytis paskaičiavo, kiek pergalių užtektų bilietui į kitą etapą | Kas vyksta Kaune

K. Maksvytis paskaičiavo, kiek pergalių užtektų bilietui į kitą etapą

Atšventęs triumfą Karaliaus Mindaugo taurėje (KMT) Kauno „Žalgiris“ susiruošė į Eurolygos išvyką. Po savaitės pertraukos tarptautiniame turnyre žalgiriečiai ketvirtadienį Madride susitiks su vietos „Real“.

Prieš laukiantį skrydį į Ispanijos sostinę „Žalgirio“ vairininkas Kazys Maksvytis iš pradžių buvo paklaustas, kaip buvo atšvęstas pirmasis sezono titulas.

„Visų pirma, jeigu yra ką švęsti, tai reikia atšvęsti, kiek leidžia galimybės, – šyptelėjo K.Maksvytis. – Reikia mokėti dirbti ir reikia mokėti švęsti. Vieną dieną pašventėme, vieną pasiilsėjome ir nuo vakar kibome į darbus. Viduryje sezono – toks tas ir šventimas.“

Kalbėdamas apie vienus Eurolygos lyderius, „Real“, Kauno klubo vyr. treneris išskyrė laukiančių varžovų statusą.

„Laukia vienas iš Eurolygos grandų, pasižymintis ypatingai geru puolimu, yra antroje vietoje pagal Eurolygoje pelnomus taškus, – spaudos konferencijoje kalbėjo K.Maksvytis. – Nesinorėtų su jais leistis į taškų lenktynes, mūsų tikslas bus sulėtinti žaidimą, kurti daugiau pozicinių atakų, atimant jų lengvus taškus. Be abejo, prieš tokią komandą patiems reikia nemažai įmesti.

Laukia sunkios rungtynės, reikia persigrupuoti po taurės savaitgalio ir vėl pratęsti žygį Eurolygoje.“

– Koks emocinis fonas po pergalės KMT jaučiasi komandos viduje?

Žinote, neslėpsiu, norėjosi užtikrinčiau laimėti ir kontroliuoti rungtynes. Bet matant kas atsitiko visoje Europoje, pasiimame tą pergalę, titulą. Prideda tai kažkiek užtikrintumo, stabilumo.

– Dar kelios papildomos dienos bus praėjusios. Galbūt jau Isaiah Tayloras bus naudojamas visa jėga? Ar jam vis dar trūksta laiko?

Bus naudojamas labiau. Kadangi buvo toks formatas – pusfinalis ir finalas… Pusfinalyje jį pabandėme, matėsi, kad dar trūksta jam fizinės kondicijos, ir dar gal pasveikęs iki galo nėra. Manau, kad dabar jo vaidmuo bus tikrai didesnė ir mums reikia jo energijos, prasiveržimų, greičio.

– „Real“ krito Karaliaus taurės pusfinalyje. Ar tai, kad varžovai nelaimėjo savo taurės varžybų, matote, kaip labiau pliusą žaisti prieš juos? Ar atvirkščiai?

Be abejo, jų motyvacija bus didesnė, jie bus kažkiek šviežesni. Mes gal labiau einame iš kitos pusės, su geresniu emociniu fonu, nors ir mažiau laisvų dienų turėjome. Pažiūrėsime, rungtynės parodys.

– Žinoma, kad tikrai prieš jus nežais traumą patyręs Sergio Llullas. O ar žinote, kokios yra Džanano Musos ir Walterio Tavareso situacijos?

Dėl jų informacijos didelės neturime. Tas pats Alberto Abalde kol kas nežaidžia, dėl jo irgi klaustukų yra. Tikimės, kad jie abu žais. Žinome, kad laukia svarbios nacionalinių rinktinių kovos, bet galvojame, jog visa tai yra tik gandai ir jie bus rungtynėse.

– Po taurių savaitės pertraukos prasideda finalinė Eurolygos reguliariojo sezono stadija. Ar matant viduje komandos sportinę formą, jaučiatės ramus, jog į šią sezono stadiją „Žalgiris“ ateina optimaliai pasiruošęs?

Žinote, dabar ta forma… Vienos komandos turi didelių bėdų, kitos mažesnių. Jeigu turi nedidelių bėdų, tai nėra blogai, nes kitos komandos turi didesnių. Ateina toks metas, kai yra ir emocinis, ir fizinis nuovargis. Visi yra vienodame lygyje ir manau, kad mūsų forma yra optimali. Svarbiausia, kad iš turimų žaidėjų visi yra sveiki.

– Ką galime pasiimti iš pirmosios dvikovos prieš „Real“, kai juos nugalėjote namuose?

Tai buvo antroji dvigubos savaitės dviguba. Trūko šviežumo, kokybės, bet antroje pusėje žaidėme su milžiniška energija. Gerą energiją ir kovą reikia pasiimti.

– Kiek šiuo metu skaičiuojate Eurolygoje ir žvalgotės į kitas komandas kovoje dėl atkrintamųjų?

Kol kas dar laikomės to paties savo principo – laimėti artimiausias rungtynes. Jei žiūrint matematiniu principu„ visa kalba, jog 18 pergalių užtikrintų patekimą į atkrintamąsias. Neskaičiuojame taip, laikomės savo sezono principo. Dabar laukia „Real“ ir bandysime ten iškovoti pergalę.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA