Gandai apie laidojimo namus Dainavoje virsta realybe | Kas vyksta Kaune

Gandai apie laidojimo namus Dainavoje virsta realybe

„V. Zagorskienės projektavimo ir konsultavimo individualios įmonės“ nuotr.

Prieš beveik mėnesį į „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi portalo skaitytoja, sunerimusi dėl Dainavos mikrorajone stūksančio pastato būsimos veiklos. Tąsyk moteris tvirtino girdėjusi apie čia veikusio restorano vietoje įrengsimą šarvojimo salę. Nepraėjus nė mėnesiui, kita skaitytoja informavo apie jau parengtus laidojimo namų projektinius pasiūlymus.

„Sveiki, jums rašo Kauno miesto Draugystės g. 3C daugiabučio gyventoja. Mūsų namo gyventojai tiesiog neteko žado, kad prieš langus už 50 m bus laidojimo namai. Tiesiog negalime tylėti, kad tai įvyktų. Vaikai, žmonės eina į darbus, mokyklas ir mato amžinąjį maršą.

Negana to, mūsų rajone daro greitosios pagalbos įvažiavimą, kad greičiu nuvažiuotų pas ligonį. O iš kitos kiemo pusės mirusio palydėjimas ir apsunkintas eismas. Kamščiai bus nerealūs. Nejaugi Kaune taip turi būti tarp daugiabučių? Butų kainos kris, kas norės pirkti butus, kai atidarai langus ir matai tokį vaizdą? Galėčiau daug argumentų išsakyti“, – antradienio rytą piktinosi skaitytoja.

Kauniečių žiniomis vasario 20 d. prie buvusios „Ilties“ pastato pasirodė plakatas, kuriame skelbiama apie parengtus „Administracinės paskirties pastato 1B1p Draugystės g. 1B, Kaune, paprastojo remonto ir paskirties keitimo į paslaugų (laidojimo namai) projekto“ projektinius pasiūlymus.

Informacinis stendas apie numatomus įrengti laidojimo namus / Skaitytojos nuotr.

Viešai prieinamuose dokumentuose pažymima pastatą stovint šiaurinėje sklypo dalyje. Sklypo reljefo projektuotojai keisti neketina, taip pat būtų palikta esama įvaža iš Draugystės gatvės. Automobilių stovėjimui sklypo ribose numatomos 8 vietos, projektiniuose pasiūlymuose teigiama, kad nuo automobilių stovėjimo aikštelės iki gretimų daugiabučių išlaikomas normatyvinis atstumas.

Statinio pusrūsyje numatoma įrengti beveik 50 kv. m ploto šarvojimo salę, poilsio kambarį, sanitarinį mazgą, inventoriaus, dezinfekcinių priemonių, valytojos ir technines patalpas. Pirmajame aukšte projektuojama 51 kv. m ploto šarvojimo salė kremuotiems palaikams, poilsio kambarys, administracijos kabinetas, personalo poilsio kambarys ir rūbinė, lankytojų ir personalo sanitariniai mazgai, inventoriaus sandėlis. Planuojama palikti esamus įėjimus į pastatą iš rytinės ir vakarinės pusių.

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Primename, kad pirmos žinios apie naujųjų „Ilties“ savininkų planus „Kas vyksta Kaune“ pasiekė sausio antroje pusėje. Sklandantys gandai Dainavos gyventojams kėlė nerimą ir klausimus: „nejau nesvarbi gyventojų nuomonė ir net nereikia pritarimo, parašų? Šalia daugiabučių, galima sakyti kieme, po langais. Ar tai normalu?“.

Naujienų portalo skaitytojai pasirodė keista mintis laidojimo namus įrengti prie pat daugiabučių namų ir naktinio baro. Moteris sielojosi, kad buvusio restorano durys atsiveria tiesiai į gyvenamųjų namų langus. Todėl, anot jos, „nesmagu gerti kavą vasarą balkone ir stebėti, kaip išnešamas karstas ar urna“. Gyventoja tokius vaizdus pavadino keliančiais „stiprų psichologinį diskomfortą“.

Tąkart „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams susisiekus su nekilnojamąjį turtą įsigijusiu Mariumi Gicevičiumi, šis tikino, jog kol kas statinyje neplanuoja nieko įrengti ir verslo idėjų šiai vietai neturi, mat panaudojo visas turėtas lėšas sklypo ir pastato įsigijimui.

Paminėta, kad motyvuotas pastabas ir pasiūlymus dėl projektinių pasiūlymų sprendinių gyventojai gali teikti iki 2023 m. kovo 13 d. el. paštu v.zagorskiene@gmail.com arba raštu Kovo 11-osios g. 128A-11, Kaunas. Tel. nr. papildomai informacijai: +370 687 32455.

Projektinių pasiūlymų viešas svarstymas – susirinkimas įvyks 2023 m. kovo 13 d., 16 val., Dainavos seniūnijos patalpose (V. Kėvės pr. 41A, Kaunas).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA