Kovoje dėl „Žibutės“ vaikų sanatorijos – pirma pergalė | Kas vyksta Kaune

Kovoje dėl „Žibutės“ vaikų sanatorijos – pirma pergalė

Vaikų reabilitacijos skyrius „Žibutė“ / RKL nuotr.

Profesoriaus Rimanto Kėvalo, Kauno rajono mero Valerijaus Makūno ir Kačerginės bendruomenės pastangomis Kauno ligoninės vadovų planai iš pušyno iškeldinti vaikų sanatoriją „Žibutė“ ir beveik keturių hektarų teritoriją su pastatais perduoti Turto bankui sustabdyti.

Reaguodamas į mero kreipimąsi, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys patvirtino, kad Kauno ligoninės vadovai apie savo ketinimus jo neinformavo, o ministerija tokių planų neturi. Sveikatos apsaugos ministerija ir Kauno ligoninė yra šios įstaigos steigėjai, informuoja Kauno rajono bendruomenė.

Į kovą dėl „Žibutės“ išlikimo stojo ir LSMU Kauno klinikų Vaikų klinikos vadovas prof. dr. R. Kėvalas, kuris pareiškė, kad ekonominių klausimų negalima spręsti vaikų sveikatos sąskaita.

60 metų gyvuojančios „Žibutės“ stojo ginti ir vietos bendruomenė, per porą dienų surinkusi beveik 600 protesto parašų.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad sujudimas dėl vaikų sanatorijos iškeldinimo kilo reaguojant į Kačerginėje kertamą mišką.

„Vaikų sanatorija Kačerginėje gyvuoja jau daugiau kaip 60 metų, tai irgi svarbi Kačerginės identiteto dalis. Gyventojai nuogąstauja, kad privatizavus „Žibutę“ čia galimai iškils kotedžai, o gyventojai neteks svarbių sveikatinimo paslaugų. Kačerginės bendruomenė surinko daugiau kaip 500 parašų, kad „Žibutė“ nebūtų privatizuota. Gyventojų kreipimesi į Kauno rajono savivaldybės ir LSMU Kauno klinikų vadovus prašoma išsaugoti čia veikiančią įstaigą ir teikiamas paslaugas“, – tąkart situaciją paaiškino Kauno rajono meras.

Kaip buvo skelbta, Kauno rajono savivaldybė yra pasirengusi perimti „Žibutės“ sanatoriją ir pritaikyti ją visuomenės poreikiams.

„Esame pasiruošę bendriems projektams su LSMU, Lietuvos kurortų asociacija, kitomis institucijomis. Nuoširdžiai prašau jūsų užtikrinti, kad Kauno rajono kurortinė teritorija būtų apsaugota nuo neapgalvotų veiksmų, galinčių jai padaryti žalos, taip pat – kad būtų užtikrintas jos darnus vystymasis ir paslaugų prieinamumas gyventojams“, – seniau į institucijas viešai kreipėsi V. Makūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA