Gausus būrys žymių žmonių sieks išbandyti savo jėgas politikoje | Kas vyksta Kaune

Gausus būrys žymių žmonių sieks išbandyti savo jėgas politikoje

Lrytas.lt / Agnė Černiauskaitė 2023/02/13 21:45
DELFI, R. Tenio nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Gausus būrys dainininkų, aktorių, sportininkų ir kitų visuomenėje ryškiai matomų veidų savo jėgas sieks išbandyti politikoje. Partijos bei visuomeniniai komitetai prieš artėjančius savivaldos rinkimus savo sąrašus noriai pildė garsių žmonių, siekiančių tarybos nario ar mero kėdės, pavardėmis.

Portalas lrytas.lt kviečia susipažinti, kokie visuomenei gerai pažįstami veidai dalyvauja už kelių savaičių vyksiančiuose savivaldos rinkimuose.

Į politiką traukia gerai žinomi veidai

Televizijos ekranuose ir naujienų portalų antraštėse dažnai šmėžuojantys veidai gausiausiai kandidatuoja didmiesčiuose.

Kauno miesto mero posto su Laisvės partija siekia žinomas prodiuseris, keliautojas Mantas Bertulis. Jis įrašytas ir į partijos kandidatų sąrašą į miesto tarybą, tiesa, paskutiniuoju – 28-uoju – numeriu.

Savo ruožtu dėl Kauno rajono mero pareigų kaip Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas varžosi humoristas Artūras Orlauskas.

Artūras Orlauskas / R.Tenio nuotr.

Dėl Vilniaus miesto tarybos nario kėdės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) sąraše rungiasi pandemijos išgarsėjęs profesorius Saulius Čaplinskas. Jam sąraše atiteko trečiasis numeris.

Dešimtasis numeris socialdemokratų sąraše skirtas politologui Liutaurui Gudžinskui, 17 – Vilniaus universiteto dėstytojui, buvusiam Lietuvos radijo ir televizijos komisijos vadovui Mantui Martišiui, o 19 numeris Liberalų sąjūdžio sąraše – Migracijos departamento direktorei Evelinai Gudzinskaitei.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąraše į sostinės tarybą 11 numeriu įrašytas karybos ekspertas Aurimas Navys.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ sąrašą ketvirtuoju numeriu papildė ekonomistė Jekaterina Rojaka, dešimtuoju – psichologas Andrius Kaluginas, Laisvės partiją 27 numeriu – žurnalistas, Klaipėdos koncertų salės vadovas Tadas Grabys.

Andrius Kaluginas / Josvydo Elinsko nuotr.

Tuo tarpu žurnalistė Vilma Danauskienė sieks Lazdijų rajono merės posto. Jos kandidatūrą iškėlė LVŽS.

Gausu pramogų, kultūros ir meno pasaulio atstovų

Savivaldos rinkimuose gausu ir žinomų šalies atlikėjų. Akmenės rajone į savivaldybės tarybą su LSDP patekti siekia dainininkas, grupės „Du Donatai“ narys Karolis Akulavičius. Jis įrašytas 21 numeriu.

Rinkimuose dalyvauja ir atlikėjas Aidas Manikas. Kartu su komitetu „Biržų atgimimas“ jis siekia Biržų savivaldybės tarybos nario posto. Tiesa, sąraše A.Manikui atiteko paskutinis, 50-tasis numeris.

Dainininkas Petras Daunys bandys patekti į Palangos savivaldybės tarybą. Lietuvos regionų partijos sąraše jis įrašytas ketvirtuoju numeriu.

Į Alytaus miesto tarybą LSDP sąraše sieks patekti aktorius Tadas Gryn. Sąraše jam atiteko aštuntoji vieta.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario mandato sieks kadenciją baigiantis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro direktorius Jonas Sakalauskas. Į rinkimus jis eina su Liberalų sąjūdžiu. Šios partijos sąraše J.Sakalauskui teko trečiasis numeris.

Į Šiaulių miesto tarybą su LVŽS kandidatuoja Valstybinio Šiaulių dramos teatro vadovas, seriale „Naisių vasara“ vaidinęs aktorius Aurimas Žvinys. Sąraše jis – septintas.

Su TS-LKD į Kauno miesto savivaldybės tarybą kandidatuoja Nacionalinio Kauno dramos teatro vadovas Egidijus Stancikas. Sąraše jis puikuojasi šeštoje pozicijoje.

Egidijus Stancikas / D. Stankevičiaus nuotr.

Į politiką žengia ir sportininkai

Šiuose rinkimuose kaip niekad gausu puikiai visiems žinomų sportininkų ir trenerių. Buvęs krepšininkas Renaldas Seibutis bandys patekti į Palangos miesto tarybą. Jis TS-LKD sąraše įrašytas trečiuoju numeriu.

Su konservatoriais Vilniaus miesto tarybos nario kėdės sieks legendinis treneris Jonas Kazlauskas. Jam atiteko itin aukštas – antrasis – numeris sąraše.

Šiaulių miesto savivaldybės tarybos nario kėde susigundė treneris Antanas Sireika. Rinkimuose jis dalyvauja su dabartinio Šiaulių miesto mero Artūro Visocko komitetu „Dirbame miestui“. Sąraše treneris įrašytas trečiuoju numeriu.

Alytaus miesto savivaldybės tarybos nario kėdės vėl sieks buvęs krepšininkas ir treneris Tomas Pačėsas. Jis rinkimuose dalyvaus kartu su komitetu „Už Alytų“. Sąraše T.Pačėsas įrašytas antruoju numeriu.

Rinkimais susidomėjo ir galiūnai. Molėtų rajone į tarybą su Lietuvos regionų partija antruoju numeriu patekti bandys stipriausiu pasaulio žmogumi tituluojamas Žydrūnas Savickas, Birštone – su LSDP kandidatuojantis ir 22 numerį sąraše užimantis kitas galiūnas Vidas Blekaitis.

„Visaginiečių koalicijos“, kurią subūrė Liberalų sąjūdis ir TS-LKD, sąraše į Visagino tarybą pirmuoju numeriu kandidatuoja kanojininkas Jevgenijus Šuklinas. Jis taip pat siekia ir šio miesto mero posto.

Į Panevėžio miesto tarybą LSDP sąraše siekia patekti dviratininkė Simona Krupeckaitė, į Klaipėdos miesto tarybą partijos „Laisvė ir teisingumas“ sąraše – kovotojas Dominykas Dirkstys.

Simona Krupeckaitė/ Delfi nuotr.

Kauno miesto savivaldybės tarybos narės kėdės su dabartinio mero Visvaldo Martijošaičio komitetu „Vieningasis Kaunas“ vėl siekia legendinė šokėja ir trenerė Jūratė Norvaišienė.

Jūratė Norvaišienė / R. Tenio nuotr.

Savivaldos rinkimų pirmasis turas vyks kovo 5 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA