Teisingumo ministerijoje apdovanoti bausmių vykdymo sistemos darbuotojai ir tarnybinis šuo | Kas vyksta Kaune

Teisingumo ministerijoje apdovanoti bausmių vykdymo sistemos darbuotojai ir tarnybinis šuo

BNS / Milena Andrukaitytė 2023/02/10 20:03
Teisingumo ministerijoje apdovanoti bausmių vykdymo sistemos darbuotojai ir tarnybinis šuo / Teisingumo ministerijos nuotr.

Teisingumo ministerijoje (TM) penktadienį, Pataisos pareigūnų profesinės šventės ir 104-ųjų Lietuvos bausmių vykdymo sistemos įkūrimo metinių išvakarėse, už penitencinės veiklos stiprinimą apdovanoti 19 bausmių vykdymo sistemos darbuotojų ir tarnybinis šuo Lotė Saulės Vilkas.

„Šiandien yra puiki galimybė padėkoti itin sudėtingą ir prasmingą darbą dirbantiems pataisos pareigūnams ir penitencinę veiklą puoselėjantiems darbuotojams už sutelktą kasdienį darbą užtikrinant nenutrūkstamą pagalbą ir rūpestį nuteistaisiais“, – sakė apdovanojimus įteikusi teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

Ministrė sakė tikinti, kad pareigūnų taikomi nauji veiksmingi resocializacijos metodai padės žmogui greičiau grįžti į visuomenę, kurs produktyvią aplinką resocializacijai, ilgainiui užtikrins pakartotinio nusikalstamumo mažėjimą.

Apdovanojimus gavo Vilniaus, Panevėžio, Kauno kalėjimų pareigūnai, Pravieniškių 2-ojo kalėjimų pareigūnai ir medikas, Lietuvos kalėjimų bei Lietuvos probacijų tarnybų pareigūnai, Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos Šiaurinės bibliotekos vedėja, specialistė-kinologė bei tarnybinis šuo.

Teisingumo ministerija pernai reformavo bausmių vykdymo sistemą, Kalėjimų departamentą ir jam pavaldžias įstaigas reorganizavus į vieną juridinį asmenį – Lietuvos kalėjimų tarnybą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA