Giraitėje atidaryta įmonė „Leitz Baltic“ prisidės prie gyvenvietės garsinimo | Kas vyksta Kaune

Giraitėje atidaryta įmonė „Leitz Baltic“ prisidės prie gyvenvietės garsinimo

Asociatyvi / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Trečiadienį Giraitės gyvenvietėje (Kauno r., Užliedžių sen.) atidaryta įmonė „Leitz Baltic“ bus svarbi kitoms pramonės įmonėms, ypač baldų, durų, grindų, langų gamintojams, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

„Leitz“ prekės ženklas plačiai žinomas pasaulyje. Įmonių grupė yra savo srities lyderė, galinti pasiūlyti kokybiškų medienos, medienos gaminių, plastikų ir spalvotųjų metalų apdorojimo įrankių, taip pat teikia šių įrankių priežiūros ir galandimo paslaugas.

„Baltic Leitz“ atstovas Laimonas Ūdra pasakojo, kad kompanija turi septynias gamyklas Europoje, Azijoje ir Amerikoje, 38 pardavimų atstovybes ir daugiau kaip 100 įrankių priežiūros bei galandimo centrų įvairiose pasaulio šalyse.

Lietuvoje „Leitz“ paslaugomis jau naudojasi tokie baldų pramonės milžinai kaip „Ikea“, „Freda“, SBA, „Vakarų medienos grupė“. Kurį laiką su klientais buvo dirbama per Lenkijoje veikiančią atstovybę, tačiau kompanijos vadovai nusprendė plėsti savo klientų ratą ir Kauno rajone atidarė atstovybę Baltijos šalims. Giraitėje jau dirba 9 darbuotojai, šiemet planuojama priimti dar du.

Meras Valerijus Makūnas pasidžiaugė, kad Kauno rajone investuoja socialiai atsakinga įmonė ir įteikė „Leitz“ valdybos pirmininkui Jürgenui Köppeliui Kauno rajono ženklą bei vėliavą.

Asociatyvi / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Vokiško kapitalo investicijos Kauno rajone yra vienos įspūdingiausių. Kauno LEZ, Sergeičikų kaime, įsikūrusios automobilių komponentų milžinės „Continental“ ir „Hella“, Kumpių kaime – logistikos kompanija „Hegelmann Transporte“. Visos jos sparčiai auga. Tikiu, kad sėkmė lydės ir „Leitz“, – kalbėjo meras.

Atidarymo iškilmėse taip pat dalyvavo „Leitz“ kompanijos akcininkė dr. Cornelia Brucklacher, „Leitz Baltic“ vadovas Krzysztofas Krzanowskis, kitų padalinių vadovai.

„Leitz“ kompanijos istorija siekia 1876 metus, kai Švabijos mieste Oberkochene Albertas Leitzas įkūrė pirmąją gamyklą, kurioje pradėjo gaminti aukštos kokybės grąžtus, kirvius, pjovimo ašmenis.

Ilgainiui šį įmonė išplėtė savo veiklą ir tapo pasaulyje garsia kompanija, inovacijų ir technologijų lydere.

Šiuo metu „Leitz“ įmonėse dirba maždaug 4 tūkstančiai darbuotojų, o metinė apyvarta siekia ketvirtį milijardo eurų.

Penktajai Leitz šeimos kartai atstovaujanti dr. C. Brucklacher tvirtino tęsianti atsakomybės už žmones, gamtą, visuomenę ir aplinką strategiją. Kompanija remia švietimo, kultūros ir socialinės paramos projektus Vokietijoje bei kitose šalyse. Prieš 27 metus Oberkochene inicijavo tarptautinį džiazo festivalį „Jazz Lights“ ir iki šiol aktyviai jį remia.

„Leitz Baltic” kolektyvas taip pat ketina būti atsigręžęs į Giraitės bendruomenę. Jau šį pavasarį planuojama surengti medelių sodinimo ir inkilų kėlimo akciją. Užliedžių seniūnas Irmantas Šumskas šią žinią sutiko itin džiugiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA