Roko ilgaamžiai iš Kauno „Mountainside“ pristato naują singlą: karantiną išnaudojome kūrybai | Kas vyksta Kaune

Roko ilgaamžiai iš Kauno „Mountainside“ pristato naują singlą: karantiną išnaudojome kūrybai

Viena ilgaamžiškiausių nepriklausomos Lietuvos roko grupių iš Kauno „Mountainside“ metus pradeda naujo singlo ir vaizdo klipo pristatymu. 

Singlas „Parco Urbano (There Are OtherExits)“ atkleidžia, kas lauks naujajame šiuo metu įrašinėjamame kauniečių „Mountainside“ albume: kūrinyje susipina plačios muzikinės grupės įtakos – nuo alternatyvaus roko iki metalo, nuo postpunko iki progroko.

„Karantiną išnaudojome kūrybai: pristatoma daina ir beveik visi kiti albumo kūriniai buvo sukurti būtent tuo laikotarpiu. Su gitaristu broliu Šarūnu kiekvieną savaitę eidavome į studiją ir kurdavome idėjas. Viena po kitos jos pradėjo dėliotis į stilistiškai nevienalytę, bet vientisą visumą” – pasakojo pagrindinis grupės dainų kūrėjas Rytis Bulota, grojantis bosine gitara.

Dainos pavadinime, kaip ir tekste, atsirado itališkas akcentas.

„Tekste paminėjęs kritimą į triušio olą pagalvojau apie Forli, miestą, kurį lankau jau daugelį metų. Ten esančiame parke gyvena įspūdingas kiekis pilkųjų ilgaausių. Beje, darbinis kūrinio pavadinimas buvo „Moriccone“ (šviesios atminties italų kompozitoriaus Ennio Morricone garbei), nes kūrinyje jaučiasi vesterno atmosfera, tad savaime atėjo į galvą itališkas miesto parko pavadinimas – „Parco urbano“, – atskleidė R. Bulota.

Muzikantai džiaugiasi, kad vokalo partijas dainavo senas grupės bičiulis Mindaugas Paukštys, kuris anksčiau dažnai kartu pasirodydavo per koncertus. Jo balsas skambės ir kituose albumo kūriniuose.

Vaizdo klipas nufilmuotas industrinėje aplinkoje, labai nutolusioje nuo parko žalumos. Jį filmavo ir režisavo pripažintas dokumentinių filmų ir klipų kūrėjas Rytis Titas. Beje, šįmet jis pristatys filmą „Gaivalų ūkis“, kuriame papasakos apie pirmąją nepriklausomos Lietuvos pogrindinę roko/metalo kartą. Filmo atspirties taškas – legendinis Aukštųjų Šančių vaikų darželis, kuriame buvo įsikūrusi pirmoji „Mountainside“ repeticijų patalpa, o vėliau prisijungė ir daug kitų roko bei metalo grupių.

Apie grupę

„Mountainside“ susikūrė 1996 m. Kaune, Aukštuosiuose Šančiuose ir nuo to laiko yra aktyvūs Lietuvos gitarinės muzikos scenos dalyviai. Kauniečiai garsėja kaip gitarinės muzikos entuziastai, nevengiantys stilistinių eksperimentų. Pradėjusi kaip punk/metal/rock komanda ilgus grojimo metus flirtavo su įvairiais žanrais, bet niekada neatitrūko nuo savo muzikinių šaknų. Dabar savo grojamą muziką jie vadina diverse heavy rock (įvairus sunkusis rokas).

Per ilgą grupės istoriją joje grojo daugybė muzikantų, o nuo pat pradžių joje muzikuoja broliai Šarūnas ir Rytis Bulotos. 2012 m. prie kolektyvo prisijungė gitaristas-vokalistas Ugnius Užkuraitis. Būgnininkas Sigitas Lukoševičius papildė „Mountainside“ gretas 2016 m. pradžioje.

„Mountainside“ ne kartą buvo nominuoti geriausios roko grupės kategorijoje alternatyvios muzikos apdovanojimuose, o 2018 m., išleidusi albumą „Hidden In Light“ grupė buvo nominuota „Metų roko” grupės kategorijoje M.A.M.A. apdovanojimuose.

Per savo gyvavimą „Mountainside“ išleido EP „Distorted“ (2003) ir tris ilgagrojus – „All About Time“ (2007), „Solitary, Poor, Nasty, Brutish and Short“ (2013), „Hidden In Light“ (2018, LP – 2019).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA