Paaiškėjo metų pradžioje Kaune įvykdyto nužudymo detalės | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo metų pradžioje Kaune įvykdyto nužudymo detalės

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai vakar sulaikė du vyrus, kurie galimai sausio mėnesį siekdami apiplėšti nužudė 54 metų vyrą. Tai pirmasis šių metų nužudymas Kauno apskrityje.

Sausio 15 d. Kauno apskr. VPK pareigūnai gavo pranešimą apie Kaune, Liškiavos g., šalia gyvenamojo namo, rastą vyro (1968 m.) kūną. Po ekspertizės paaiškėjo, jog vyras buvo nužudytas, galimai pasmaugtas. Remiantis ikiteisminio tyrimo metu gautais duomenimis, ikiteisminis tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo buvo perkvalifikuotas į nužudymą.

Policijos pareigūnai išsiaiškino, jog po nužudymo užvaldyti jam priklausę trys mobilieji telefonai, grynieji pinigai, dokumentai, automobilis „Opel Zafira“.

Verslininką įviliojo į spąstus

Kaip išsiaiškino Lrytas.lt žurnalistas, 54 metų kaunietis verslininkas buvo įviliotas į spąstus sausio 10 dieną, siekiant užvaldyti jo turtą. Vyras buvo pasiturintis. Abu smurtautojai auką pažinojo. Teigiama, kad su auka buvo susitarta dėl tam tikrų daiktų pardavimo.

Verslininkas į sutartą vietą nuošaliame nuosavų namų kvartale atvyko automobiliu „Opel Zafira“, buvo pasiėmęs ne vieną šimtą eurų grynaisiais. Nieko bloga neįtardamas, jis išlipo prie valdos, kurią nusikaltėliai, matyt, buvo pasirinkę neatsitiktinai. Žudikai žinojo, kad šioje valdoje niekas nuolatos negyvena, todėl kūnas gali būti aptiktas negreitai. Iš gatvės kūno pamatyti nėra galimybių.

Vyriškiui buvo smogta į galvą, o po to jis buvo nužudytas. Tyrėjų duomenimis, pasmaugę auką, jie paliko ją šioje valdoje, pagrobę iš verslininko automobilį, tris telefonus ir pinigus.

Kruopščiai rengėsi žmogžudystei

Kaip rašoma Lrytas.lt, nusikaltimui buvo kruopščiai pasiruošta – žudikai pasirūpino ir įnagiais, kuriais nukirpo ant svetimos valdos vartų buvusią spyną.

Po keturių dienų, sausio 14-ąją palaikus atsitiktinai aptiko sklypo savininkas, kartais ten atvykstantis. Kūnas smurto žymėmis rastas namo kieme. Žudikai ir jų auka šios valdos šeimininko nepažįsta. Vyresnysis įtariamasis iki sulaikymo gyveno Jonavos rajone, o jaunesnis jo sėbras – Kaune.

Policijai žinomi

Vakar, vasario 8 d., Kaune ir Jonavos r. sulaikyti du įtariamieji (g. 1996 m.; g. 2000 m.). Abu vyrai yra žinomi policijos pareigūnams, ne kartą teisti. Šiandien abiems įtariamiesiems paskirtos griežčiausias kardomosias priemonės – suėmimai.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai dėl šio įvykio atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Įtariamieji iš esmės pripažino savo kaltę. Policija ir prokuratūra kelias savaites intensyviai dirbo, kol išaiškino žmogžudystę – įkalčių, įtariamųjų ieškota ir dienomis, ir naktimis. Pareigūnams pavyko aptikti pagrobtą automobilį, įnagius, kuriais buvi nupirkta spyna ir kitus įkalčius.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA