Naujai išrinktas Lietuvos pašto vadovas R. Zukas sieks gerinti paslaugų kokybę | Kas vyksta Kaune

Naujai išrinktas Lietuvos pašto vadovas R. Zukas sieks gerinti paslaugų kokybę

BNS / Roma Pakėnienė, Erika Alonderytė-Kazlauskė 2023/02/08 19:06
Įmonės, „Lietuvos pašto“ nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Valstybės valdomai bendrovei Lietuvos paštas nuo vasario 24-osios vadovausiantis buvęs energetikos grupės „Epso-G“ vadovas Rolandas Zukas sako, kad dėmesį pirmiausia skirs gerinti pašto paslaugų kokybę.

„Didelis dėmesys turi būti pagrindinei veiklai. Svarbu, kad didėtų kokybė pristatant siuntas, laiškus, efektyvumas įmonės viduje. Visi suprantame, kad kaštai auga, reikia taupyti.

Finansinis tvarumas yra labai svarbus ir taip pat labai svarbu žiūrėti ir neatsilikti nuo kitų rinkos žaidėjų, užsiimti produktų paslaugų plėtra“, – BNS sakė R. Zukas.

„Natūralu, kad efektyvumas svarbu, reikia žiūrėti į tai, kaip vystosi rinka, kokias paslaugas teikia dabar paštas, kokių paslaugų reikia, kaip paslaugų kiekį būtų galima padidinti. Visų pirma dėmesys yra paslaugų kokybei“, – teigė jis.

R. Zuko teigimu, Lietuvos paštas veikia panašiomis konkurencinėmis sąlygomis su kitais rinkos dalyviais, anot jo, reikia ir toliau tęsti komercinių veiklų vystymą.

Asoiatyvi / „Lietuvos pašto“ nuotr.

„Jau šiandien paštas vykdo komercines veiklas ir konkuruoja su kitais rinkos dalyviais. Yra struktūra, kompetencijos, kompetentingi žmonės. Reikia padėkoti ir esamai vadovei, kad gerai išvystė kitas veiklas ir kitus pardavimus ir reikia tęsti toliau“, – sakė jis.

Naujai išrinktas Lietuvos pašto vadovas sakė turintis patirties įmonių valdyme, todėl su būsimais iššūkiais susitvarkysiantis.

„Esu profesionalas ir daug metų esu vadovavęs įmonėms, ne vien energetikos srityje esu dirbęs, turiu daug metų ir telekomunikacijų rinkoje patirties, kur procesai yra panašūs į tuos, kurie vyksta pašte, kur svarbu kokybiškas paslaugų teikimas, procesų skaitmenizavimas, efektyvumo didinimas. Tuose baziniuose dalykuose patirties turiu ir manau, kad susitvarkysiu“, – sakė jis.

R. Zukas pakeis Astą Sungailienę, kurios penkerių metų kadencija baigiasi vasario 23-ąją. R. Zukas pareigas pradės eiti nuo vasario 24 dienos, pranešė bendrovė. Naująjį vadovą penkerių metų kadencijai paskyrė Lietuvos pašto valdyba.

2015–2022 metais R. Zukas vadovavo valstybės valdomai „Epso-G“, anksčiau vadovavo „Klaipėdos naftos“ Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo departamentui,, taip pat buvo įmonių „Lietuvos geležinkeliai“, „Amber Grid“, „Litgrid“ ir asociacijos „Central Europe Energy Partners“ valdybos narys.

2008-2009 metais jis buvo atominės elektrinės statybai įkurtos įmonės „Leo LT“ Verslo plėtros vadovas, 2007-aisiais – „DNB Nord Bank“ padalinio vadovas, o 1997-2007 metais buvo tuometinės „Teo LT“ projektų vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA