Lietuvos sporto muziejuje įsibėgėjo projektas „Aktyvūs vaikai“ | Kas vyksta Kaune

Lietuvos sporto muziejuje įsibėgėjo projektas „Aktyvūs vaikai“

Lietuvos sporto muziejaus nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Žiemos vakarais Lietuvos sporto muziejus pilnas šurmulio ir klegesio. Čia sportuoja 3-6 metų vaikai, dalyvaujantys Sporto rėmimo fondo ir muziejaus bendrame projekte „Aktyvūs vaikai“.

Sporto-edukacinėje klasėje treniruotes veda profesionali trenerė Augustė. Vaikai Lietuvos sporto muziejuje atlieka įvairias užduotis, pratimus, žaidžia sportinius žaidimus, kurie gerina tiek fizinę, tiek emocinę sveikatą.

Užsiėmimuose naudojama daug ir įvairaus inventoriaus, kuris treniruotes paverčia patraukliomis, linksmomis, dinamiškomis: tai kamuoliai, vikrumo žiedai, lazdos, žymekliai, balansavimo priemonės, barjerai ir kt.

„Aktyvūs vaikai“ / Lietuvos sporto muziejaus nuotr.

Labiausiai vaikų mėgstamos yra inovatyvios priemonės: reakcijos lavinimo treniruoklis „ROXPro“, interaktyvios lėkštės ir interaktyvios grindys.

Projektas „Aktyvūs vaikai“ vyks iki rudens, bet norinčiųjų patekti į nemokamas treniruotes mažųjų sporto mėgėjų skaičius gerokai viršija galimybes.

Atsinaujinusiame muziejuje padaugėjo lankytojų ir darbo dienomis, ir šeštadieniais. Lankytojai susipažįsta su Lietuvos šalies sporto istorija, unikaliais eksponatais, dalyvauja edukacinėse programose bei renginiuose.

Daugiau apie muziejų galite skaityti internetinėje svetainėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA