Lietuvoje fiksuojamas labai aukštas atmosferos slėgis: daliai žmonių gali suprastėti savijauta | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje fiksuojamas labai aukštas atmosferos slėgis: daliai žmonių gali suprastėti savijauta

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pastarosiomis dienomis Lietuvoje fiksuojamas labai aukštas atmosferos slėgis, dėl kurio daliai žmonių gali suprastėti savijauta. Apie tai pranešė „Facebook“ puslapis „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

„Dauguma sveikų žmonių atmosferos slėgio pokyčių nejaučia, tačiau turintys kažkokių sveikatos problemų šiandien gali jausti galvos skausmą ar svaigimą, būti mažiau produktyvūs. Priežastis – labai aukštas atmosferos slėgis.

Pirmadienį popiet buvo 1033-1037 hPa, o šiandien 14 val. jis siekė apie 1038-1039 hPa ir toliau palengva kyla. Trečiadienį ryte bus pasiektas pikas – apie 1040-1045 hPa, tačiau pats anticiklono centras su dar didesniu slėgiu (1046-1047 hPa) bus piečiau Lietuvos (žr. žemėlapyje).

P. S. nors slėgis aukštas, tačiau tokio lygio koks buvo pasiektas 2022 m. kovą (1047-1048 hPa) nesieksime. Taigi, ir iki rekordų netrauksim.

P. P. S. kaip jau supratote, šaltuoju metų laiku ne visada užtenka vien tik aukšto atmosferos slėgio stratus (liet. sluoksniniams) debesims prasisklaidyti. Šiandien tik Vakarų Lietuvoje šviečia Saulė, o kitur toliau kabo debesys”, – antradienį rašė šviečiamojo pobūdžio puslapis hidrometeorologine ir aplinkosaugine tematika.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA