Veiklą atnaujino vienintelė pirminės sveikatos priežiūros įstaiga Zapyškyje | Kas vyksta Kaune

Veiklą atnaujino vienintelė pirminės sveikatos priežiūros įstaiga Zapyškyje

KRS nuotr.

Zapyškio gyventojai sveikatos paslaugas nuo šiol gaus arčiau namų – penktadienį veiklą atnaujino Zapyškio medicinos punktas, įsikūręs seniūnijos pastate. Tai yra vienintelė pirminės sveikatos priežiūros įstaiga Zapyškyje.

Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) filialas Zapyškyje remontui buvo uždarytas 2020 metais. Iki uždarymo medicinos punkte buvo teikiamos tik odontologo paslaugos. Nuo šiol čia dirbs šeimos gydytojo ir slaugytojo komanda, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Atidarymo proga bendruomenę ir medicinos centro darbuotojus pasveikino Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas. „Džiaugiuosi, kad medicinos centrai kuriasi arčiau žmonių, kad prireikus gydytojo pagalbos jiems nereikia važiuoti į miestą ar laukti eilėse. Vos prieš pusmetį pradėjęs dirbti Garliavos PSPC direktorius mato ir girdi bendruomenių norus – pagalbą gauti ten, kur jie gyvena ir dirba“, – šventėje kalbėjo savivaldybės vadovas, kuris užsiminė, kad visai netrukus ambulatorija atsidarys ir Užliedžiuose.

Veiklą atnaujino Zapyškio medicinos punktas / KRS nuotr.

Garliavos PSPC direktorių Mindaugą Kyguolį džiugina ne tik gražėjančios ir atsinaujinančios ambulatorijų patalpos, bet ir nauji gydytojai, kurie ateina dirbti į Kauno rajoną. „Zapyškyje dirbs ką tik rezidentūros studijas pabaigęs šeimos gydytojas Deividas Margevičius, kuris pasirašė trišalę sutartį su savivaldybe, LSMU ir Garliavos PSPC. Be to, Zapyškio filialui vadovaus puikiai bendruomenei pažįstama gydytoja Rūta Sondienė“, – pabrėžė M. Kyguolis.

Apie R. Sondienę itin šiltai atsiliepė ir kunigas Juozas Fakėjavas, kuris atvyko pašventinti patalpų. „Rūta yra aktyvi bendruomenės narė, rūpinasi, kad parapijiečiai būtų sveiki, jos dėka bažnyčioje atsirado pirmosios pagalbos rinkinys“, – pasakojo kunigas.

Veiklą atnaujino Zapyškio medicinos punktas / KRS nuotr.

Zapyškio filialas – ne pirmasis modernizuotas Garliavos PSPC medicinos kabinetas. Vos prieš tris mėnesius dirbti pradėjo atnaujintas Garliavos Roko Šliūpo poliklinikos Linksmakalnio filialas, kuriame gyventojams teikiamos visos pirminės sveikatos priežiūros paslaugos keturias dienas per savaitę.

Šiuo metu Garliavos PSPC padaliniuose dirba beveik 100 darbuotojų, kurie aptarnauja beveik 10 tūkst. pacientų.

Garliavos PSPC ketina atnaujinti skambučių centrą su bendru ir nemokamu telefono numeriu pacientams ir, atsižvelgdamas į teisinį reglamentavimą, papildomai teikti naujų sveikatos priežiūros paslaugų. Atnaujinamame tinklalapyje planuojama suteikti galimybę naujiems pacientams patiems užsirašyti Garliavos PSPC pas šeimos gydytoją nuotoliniu būdu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA