Nuo balandžio 1-osios Kauno savivaldybės administracija turės daugiau darbuotojų | Kas vyksta Kaune

Nuo balandžio 1-osios Kauno savivaldybės administracija turės daugiau darbuotojų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Artėjant savivaldybių tarybų kadencijai į pabaigą, Kauno miesto savivaldybės politikai antradienį balsuos už sprendimą, kuriuo numatoma patvirtinti didesnį nei iki šiol savivaldybės administracijos personalą.

Pagal projektą, ketinama pakeisti pernai, gegužės 24-ąją priimtą savivaldybės tarybos sprendimą „Dėl didžiausio leistino Kauno miesto savivaldybės administracijos valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis ir gaunančių užmokestį iš savivaldybės biudžeto, pareigybių skaičiaus patvirtinimo“.

Pasak sprendimo projekto rengėjų iš savivaldybės administracijos Personalo skyriaus, nuo 2023 m. balandžio 1 d. įsigalios nauja Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo redakcija. Joje nelieka padalinio, iki šiol atlikusio savivaldybės tarybos veiklos administravimo funkciją – Tarybos ir mero sekretoriato. Šią funkciją siūloma perkelti savivaldybės administracijai.

Todėl, įsteigus naują padalinį, reikalinga didinti didžiausią leistiną Kauno miesto savivaldybės administracijos valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis ir gaunančių užmokestį iš savivaldybės biudžeto, pareigybių skaičių.

Maksimalaus leistino pareigybių skaičiaus, kaip pabrėžiama įstatyme, yra išimtinė savivaldybės tarybos kompetencija. Iš viso Kauno miesto savivaldybės administracijoje bus patvirtintos 668 pareigybės. Praėjusių metų gegužę patvirtintas jų maksimalus skaičius buvo 662.

Kauno miesto savivaldybės posėdis
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pažymėtina, kad atsižvelgiant į 2022-ųjų birželio 30-ąją priimtas į LR vietos savivaldos įstatymo pakeitimo nuostatas, įsigaliosiančias nuo šių metų balandžio 1 d. bei taikytinas naujai išrinktai Kauno miesto savivaldybės tarybai, savivaldybėje nebebus struktūrinio padalinio – Tarybos ir mero sekretoriato.

Kitaip tariant, šiuo požiūriu bus atskirtos politinė ir vykdančioji valdžios. Bent teoriškai, o kaip bus praktiškai – bus matyti. Nes kol kas konkrečios atsakomybės ribos dar nėra aiškios.

Dera priminti, kad įstatymo nustatyta tvarka, kiekvienais metais yra tvirtinama Tarybos ir mero sekretoriato išlaidų sąmata.

Vadovaudamasis vietos savivaldos įstatymu, Kauno miesto savivaldybės meras tarybai teikia sprendimo projektą, kuriuo siūloma padidinti didžiausią leistiną Kauno miesto savivaldybės administracijos valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis ir gaunančių užmokestį iš savivaldybės biudžeto pareigybių skaičių 6 pareigybėmis ir patvirtinti, pareigybių skaičių – 668.

Kauno miesto savivaldybės posedis
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Numatoma steigiant naują struktūrinį padalinį, sudaryti savivaldybės administracijai prielaidas pirmiausia į jį perkelti esamus valstybės tarnautojus bei darbuotojus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA