Pavasario mugėje Kaune laukiama iki 600 dalyvių | Kas vyksta Kaune

Pavasario mugėje Kaune laukiama iki 600 dalyvių

BNS 2023/02/05 15:55
Pavasario mugė

Balandį Kaune vyksiančioje pavasario mugėje laukiama 500-600 dalyvių, pranešė Kauno miesto savivaldybė.

Tradicija tapusi mugė balandžio 21-23 dienomis vyks Laisvės alėjoje ir Vilniaus gatvėje, iki požeminės perėjos.

„Nuo penktadienio iki sekmadienio truksiantis renginys siūlys kultūrines ir edukacines veiklas, taip pat leis įsigyti akiai, širdžiai ar gomuriui malonių pirkinių“, – teigia savivaldybė.

Dėl teisės tapti mugės organizatoriais varžėsi du dalyviai. Konkursą laimėjusi įmonė „Sukurta LT“ jau organizavo devynias pavasario ir rudens muges Kaune.

„Ši mugė labai laukiama ir lankoma miestiečių, mėgstama prekeivių ir asocijuojasi su pavasario pradžia. Į renginį atvyksta dalyviai iš tolimiausių Lietuvos pakraščių, kaimyninių šalių su gausybe per žiemą sukurtų gaminių bei dirbinių, maisto produktų ar kitokių įdomybių“, – savivaldybės pranešime cituojami organizatoriai.

Dalyvauti mugėje kviečiami menininkai, amatininkai, kūrėjai, meistrai, ūkininkai ir kiti asmenys prekiaujantys pačių sukurtais nemasinės gamybos, tautodailės, dailiųjų amatų dirbiniais, žemės ūkio ir maisto produktais, etninio materialiojo paveldo gaminiais.

Organizatoriai ragina prisijungti visus rengiančius pristatymus, amatų demonstracijas, kulinarinio paveldo degustacijas, supažindinančias su įvairiausių patiekalų gamybos būdais. Šventės metu veiks ir maitinimo paslaugas teikiančios įmonės.

Šiais metais išskirtinis dėmesys skiriamas ir bendruomenėms. 2022-aisiais Kauno miesto bei rajono seniūnijos, bendruomenės dalyvavo kultūros sostinės renginiuose, rengė pasirodymus ar koncertus. Organizatoriai tikisi, kad ir šiais metais jos aktyviai prisijungs prie Pavasario mugės.

Be to, renginio metu vyks kūrybinės ir edukacinės dirbtuvės vaikams bei suaugusiems. Tad prisijungti kviečiamos neformalaus užimtumo studijos, būreliai. Dar geresnei nuotaikai kurti, laukiami gatvės muzikantai bei atlikėjai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA