Pirmuose Lietuvos hiphopo apdovanojimuose įvertinti šalį garsinantys šokėjai | Kas vyksta Kaune

Pirmuose Lietuvos hiphopo apdovanojimuose įvertinti šalį garsinantys šokėjai

Lietuvos hiphopo apdovanojimai / Karolinos Butkutės nuotr.

Kaune, „Žalgirio“ arenos amfiteatre vasario 2 d. vakare surengti pirmieji hiphopo šokėjų Lietuvos reitingų apdovanojimai į šventę sukvietė šimtus šios srities profesionalų. Raudonu kilimu žengė bei pasveikinti nugalėtojų atvyko ir verslo, kultūros bei pramogų pasaulio žmonės.

Norėjo pagerbti

Hiphopo atstovams skirtas iškilmes organizuoti ėmėsi neseniai įkurta „Dance team LT“ asociacija ir keturi jos steigėjai – Kęstutis Baranauskas, Rugilė Dailidaitė, Mantas Svirskys ir Rytis Survila.

„Asociacija nebūtų išvydusi dienos šviesos be steigėjų, be mano kolegų, kurių dėka visi kartu pradėjome eiti šiuo keliu, – renginio metu kalbėjo R. Dailidaitė, – Didžiulė garbė vairuoti laivą, kuriame tiek daug kūrybos, jaunų žmonių, tiek daug talentų ir tiek daug įdėto darbo.

Lietuvos šokių asociacija buvo įkurta tam, kad rašytume istoriją kartu, kad siektume aukštesnių rezultatų, kad šokėjai būtų pastebėti, įvertinti, kad mūsų jaunoji karta turėtų terpę, kurioje jaustųsi saugiai ir galėtų atsiskleisti kaip asmenybės bei būtų įvertinti“.

Anot jos, „Dance team LT“ yra ne pelno siekianti visuomeninė organizacija, propaguojanti šokio plėtojimą, populiarinimą bei vystymą. Pagrindinis asociacijos tikslas – suvienyti šokių atstovus, šokėjus, klubus, studijas, mokyklas bei kitokio pobūdžio visuomenines organizacijas ir suteikti sąlygas atstovauti Lietuvą pasaulio čempionatuose bei sukurti galimybes būti įvertintiems, apdovanotiems Lietuvos mastu.

2022m. asociacijos hiphopo šokėjų rinktinė su 305 šokėjais atstovavo Lietuvą IDO pasaulio čempionate Austrijoje, kur varžėsi net 29 šalių šokėjai – viso apie 4500 dalyvių.

„Pirmą kartą mūsų šalies istorijoje tiek daug šokėjų vyko atstovauti Lietuvą ir jų rezultatai buvo nuostabūs – iškovojo trečią, dvi antras ir net tris pirmas vietas“, – sakė R. Dailidaitė.

„Dance team LT“ įkūrėjai atkreipė dėmesį ir į tai, kad Lietuvos hiphopo šokėjų reitingai, kurių nugalėtojai ir apdovanoti vakar vykusiame renginyje, buvo sudaryti būtent pagal mūsų šalyje, o ne tarptautiniuose konkursuose pasiektus rezultatus. Anot jų, šokėjams skirtos iškilmės – pirmos tokios ir jas bus siekiama plėsti bei tobulinti.

Daugybė kategorijų

Pirmų, antrų ir trečių Lietuvos hiphopo reitingų vietų laimėtojai apdovanoti net keturiolikoje kategorijų. Juos su svariais pasiekimais sveikino legendiniai sportinių šokių treneriai Jūratė ir Česlovas Norvaišos, Lietuvos dailiojo čiuožimo sportininkas Saulius Ambrulevičius, televizijos gelbėtoja Gerda Žemaitė, šokėjas Dainius Dimša, dainininkė Jūratė Miliauskaitė, olimpietis, šuolininkas į aukštį Adrijus Gelumbauskas, dainininkė Urtė Šilagalytė bei kiti savo sričių profesionalai – verslo ir kultūros atstovai.

Atskiras apdovanojimas įteiktas ir hiphoperiams Edgarui Kerpei bei Paulinai Žilinskaitei. Spalio pabaigoje Austrijoje, Graz mieste, IDO (International dance organization) hiphopo pasaulio čempionate ANT šokių studijos šokėjas, Lietuvos talentų nugalėtojas E. Kerpė tapo vyrų Hip Hop ir Popping kategorijos pasaulio čempionu. P. Žilinskaitė, atstovaujanti ME GUSTA šokių studiją, tapo suaugusių merginų pasaulio čempione.

„Toks įvykis mūsų šalies hiphopo istorijoje pirmasis. Paulinai ir Edgarui įsteigtos Lietuvos šokių asociacijos vienkartinės stipendijos – paskatinimas siekti rezultatų ateityje“, – sakė R. Dailidaitė.

Graz mieste tąkart Lietuvos vardas buvo minimas ne kartą. Nusileidęs vos vienu tašku ir kolektyvas „Modus dance“ tapo Production shows kategorijos vicečempionais. Jo vadovai – Viktorija Nenartovič ir Justas Andriejauskas.

„Esame dėkingi visiems, kurie apdovanojimus papuošė savo atvykimu ir pasirodymais. Mums svarbus kiekvienas šokėjas, treneris, studija ar mokykla. Vertinama kiekviena iniciatyva, siekis ir rezultatas. Neabejojame, kad asmeninio dėmesio didesnėse iškilmėse gali pritrūkti, todėl sieksime kuo daugiau pastebėti, įvertinti bei tobulėti“, – patikino „Dance team LT“ steigėjai.

Programoje – netikėtas poelgis

Šou programą, kuria galėjo mėgautis visi apdovanojimų nominantai ir svečiai, paruošė „Modus dance“, šokių studija „Aušrinė“, įvairių muzikinių televizijos projektų nugalėtoja ir prizininkė Vakarė Jarmalavičiūtė, sportinių šokių pora Matas Valauskas ir Evita Ivanauskaitė, šokių studija „Demo“, dainininkė Urtė Šilagalytė, šokių studija „Be good“, dainininkės Airidija, Smiltė ir Patricija, šokių studija „Red“, hiphoperiai Edgaras Kerpė ir Paulina Žilinskaitė bei kiti.

Prieš prasidedant renginiui, kol apdovanojimų svečiai vaišinosi, fotografavosi ant raudonojo kilimo bei su asmenukių kamera, netikėtai visų dėmesį patraukė vieno iš nominacijų įteikėjo, verslininko Manto Puodžiūno poelgis – vyriškis pasipiršo savo išrinktajai Elvijai Liūtaitei. Tad, tą vakarą gausūs aplodismentai bei sveikinimai skambėjo ir jiems.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA